ПоддержатьУкраїнська

У Житомирській області землі роздали стороннім особам, а селян викреслили зі списку

StopCor
StopCor

StopCor

У Житомирській області землі роздали стороннім особам, а селян викреслили зі списку

Новий випадок агрорейдерства на Житомирщині: у 2015 році державне підприємство «Україна» ліквідували та перетворили на КСП — колективне сільськогосподарське підприємство «Україна-Черняхів-1». Але за 5 років підприємство просто «роздерибанили». Хто та за якою схемою «віджимає» землі у черняхівських селян? З’ясовувала Христина Кришиха.

https://www.youtube.com/watch?v=j4kHTZiJmHw

Як розповів журналістам голова КСП «Україна-Черняхів-1» Богдан Максимчук, до банкрутства підприємство довів попередній директор. Зокрема, одна з будівель нині перебуває під арештом з фіскалів. Адже екскерівники фірми не сплачували своєчасно податки та інші обов’язкові платежі.

«Ось цю будівлю він продав без усіляких зборів. Цю споруду також продано. Гроші, вторговані від продажу, наразі поділися не зрозуміло куди», — коментує пан Максимчук.

Розпродаж майна відбувся з легкої руки тодішнього директора КСП Сергія Ромашка.

 З легкої руки ексдиректора КСП Сергія Ромашка землю віддали по 25 грн за гектар

Також саме він мав організувати та провести розпаювання земель селянам, які працювали на підприємстві. Однак, як розповідають люди, з невідомих причин процедура затягнулася до сьогодні, а у списках пайовиків з’явилися близько ста сторонніх осіб. Частина ж реальних працівників таємничо зникла.

«Людям майнові сертифікати не віддають. У списку невідомих осіб, які не працювали на підприємстві, — понад два десятки. Але їм видавали зарплату, видавали їм майнові сертифікати та гроші стовідсотково», — стверджують селяни.

Другие новости