ПоддержатьУкраїнська

Кілька сотень людей прийшли на акцію підтримати Стерненка під СБУ (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Кілька сотень людей прийшли на акцію підтримати Стерненка під СБУ (відео)

Під будівлею столичного управління Служби безпеки України відбувається акція на підтримку активіста Сергія Стерненка.

https://www.facebook.com/watch/?v=253197119267290

На акцію "Руки геть від Стерненка!" зібралося кілька сотень людей, будівлю столичного главку СБУ взято під посилену охорону. Про це повідомляє Цензор.НЕТ із місця подій. 

Раніше представники СБУ повідомили інформагентству "Інтерфакс-Україна" про вручення двом людям, які напали на Стерненка в Одесі в 2018 році, підозр за ч.4 ст. 296 КК (хуліганські дії).

Один з нападників на Стерненка, Іван Кузнєцов, загинув під час сутички. Інший, Олександр Ісайкул, перебуває за кордоном.

Адвокат Стерненка Віталій Коломієць вважає, що повідомлення про пред'явлення підозри "схоже на фейк від СБУ чи спробу відмазати нападників".

Нагадаємо, пізно ввечері 24 травня стався конфлікт за участю колишнього керівника одеського "Правого сектора" і двох чоловіків. Стерненко заявив: на нього напали, коли він повертався додому з дівчиною. Активіст стверджує, що він відбивався і смертельно поранив суперника ножем у живіт. Ножові поранення - у самого Стерненка й у його іншого опонента, якого потім затримала поліція. Пізніше поліція відпустила другого учасника нападу на активіста Стерненка в Одесі, який проходить як свідок.

Цей замах був уже третім за рахунком: 7 лютого 2018 року він заявляв, що на нього вже здійснювали напад. Вранці 1 травня того ж року в Стерненка стріляли. Обох нападників було затримано. Поліція відкрила справу за статтею "умисне вбивство".

Другие новости