ПоддержатьУкраїнська

Клімкін про можливу війну з РФ: США поки не є нашим союзниками 

Артем Некрасов
Артем Некрасов

Журналист, редактор

Клімкін про можливу війну з РФ: США поки не є нашим союзниками 

Ексміністр закордонних справ Павло Клімкін прокоментував загрозу війни з РФ. За його словами, сподіватися на те, що Сполучені Штати Америки наші союзники у цій ситуації зарано. 

 Павло Клімкін прокоментував загрозу війни з РФ Фото: EPA/OLIVIER HOSLET

Клімкін вважає, що Сполучені Штати підтримують територіальну цілісність України і готові допомагати й надалі, але наразі ми не є союзниками для них. 

“США підтримують нашу територіальну цілісність. Вони готові допомагати далі. Це не є якась миттєвість або бажання сфокусуватись на цьому саме зараз. Для них це довгостроковий інтерес. Спочатку мати сильного надійного партнера, а в перспективі 一 сильного та надійного союзника. 

Я в це вірю і сподіваюсь на це. Поки що ми не є союзниками, між нами немає безпекової угоди, немає системи повних чи часткових гарантій ані в НАТО, ані двосторонніх. Але такий шанс у нас є і ми маємо ним скористатись”, — сказав ексміністр в інтерв’ю виданню Legalhub.online.

Також він зазначив, що США все одно продовжують підтримувати Україну у боротьбі з загрозою війни з РФ, а від Європи в обличчях Меркель та  Макрона впевнених кроків наразі не видно.

“Сполучені Штати. Реальний вплив на ситуацію мають тільки США, ніхто більше. Навіть в Європі сьогодні я не бачу реального впливу з боку Меркель чи хто буде замість неї, або Макрона. Тільки США”, - підсумував Клімкін. 

Нагадаємо: 

Другие новости