ПоддержатьУкраїнська

Кочетков про довибори: у нас немає перекосу у гендерній політиці, у нас є перегин у корупції

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Кочетков про довибори: у нас немає перекосу у гендерній політиці, у нас є перегин у корупції

Гендеру в політиці не існує, а жінки можуть бути більш наполегливими та стратегічними кандидатами. Таку думку висловив експерт із місцевого самоврядування Олександр Кочетков під час відкритої дискусії про довибори до Ради, що відбулася 19 жовтня в медіацентрі «СтопКор».

 Олександр Кочетков Фото: СтопКор

«Гендеру в політиці не існує. Чи це чоловік чи жінка, якщо людина може пробитись у політиці – вона це зробить. У деяких моментах жінки навіть наполегливіші. Жінки  навіть мають перевагу – вони більш послідовні, більш стратегічні та наполегливі. Та ж сама Катерина Одарченко – вона балотується від себе. У нас немає перекосу у гендерній політиці, у нас є перегин у корупції», – наголосив він.

Експерт із місцевого самоврядування зазначив, що, на його думку, центральна влада вимагає, аби кількість її депутатів збереглася. І дозволяє на місцях робити будь-що, аби досягти цих результатів. На місцевих виборах буде балотуватися Катерина Одарченко, котра, на думку експерта, є лідером, проте може мати перепони через недобросовісних політиків.

За словами директора Центру аналізу та стратегій Ігоря Чаленка, всього лише 17% кандидатів у двох округах – жінки.

«¾ жінок – це кандидати, висунуті партіями. Це 75%. Більшість із них – це технічні кандидати. А в Одарченко, на відміну від базікання, триває конкретна робота», – сказав він.

 Ігор Чаленко Фото: СтопКор

Кочетков додав, що жінки розумні та відверті. За його словами, вони не хочуть виконувати сумнівну роль, вони хочуть перемагати.

Він також висловив думку, що абсурдні соцзамовлення, які висувають виборці, дозволяють моновладі робити будь-що, і з цим ніхто не бореться.

«Ці довибори до Ради є проєкцією того, що відбувається в країні в цілому. Наші люди продовжують сподіватись і чекати на нові обличчя, які не заплямовані схемами та корупцією та справами «великої влади» та водночас володіють позитивним досвідом держуправління. Цим абсурдом користуються, і тому найбагатші купують голоси людей. Поліція, якби хотіла, давно зупинила підкупи, але у них немає бажання», – повідомив Кочетков.

Експерт упевнений: перенесення виборів у Черкаській області – це відкрите зізнання, що буде фальсифікація підрахунку голосів.

«Переносять у те місто, де від влади був мер, який сам формував виборчі комісії. І туди переноситься місце для підрахунку голосів із повним явним відкритим наміром порахувати неправильно. Відбувається повний безлад на місцях. У тому ж Херсоні боротьба буде розвиватися між сильними місцевими елітами», – наголосив Кочетков

Нагадаємо, 31 жовтня 2021 року пройдуть довибори до ВРУ на двох одномандатних виборчих округах: № 184 у Херсонській області та №197 на Черкащині. У першому округу балотується 19 кандидатів у народні депутати, у другому — 26. Серед кандидатів — представники парламентських партій, регіональних політичних об’єднань та нових позапарламентських політичних сил.

Зазначимо, Роман Бочкала заявив, що на Херсонщині гречкосійство почалося ще задовго до передвиборчої кампанії.

Повне відео відкритої експертної дискусії:

https://youtu.be/9Z0Grp_zJIU

Другие новости