ПоддержатьУкраїнська

Колишній член ОЗГ Тайсона Колесник може очолити Кривий Ріг, – ЗМІ

Надежда Рогальская
Надежда Рогальская

Редактор, аналитик

Колишній член ОЗГ Тайсона Колесник може очолити Кривий Ріг, – ЗМІ

Вибори мера Кривого Рогу: дату перегонів має призначити парламент, але політична боротьба вже стартувала. Один з імовірних кандидатів Микола Колесник розпочав кампанію. Ексдепутат позиціює себе як борець за довкілля. Та чиї інтереси він відстоює насправді? І що відомо про потенційного голову міста? З‘ясовував Кирил Вольний.

Попереднього мера Кривого Рогу Костянтина Павлова у серпні 2021 року знайшли мертвим на порозі власного будинку. А поки слідство у цій загадковій справі триває, битва за вакантне крісло вже розпочалася. Зокрема, власну кампанію, схоже, веде колишній депутат Микола Колесник.

У місті діяч більше відомий під псевдонімом «Тайсон». Чому і коли політик отримав таке прізвисько?

«З довоєнних часів ще, зі школи, може, трохи пізніше. Нічого такого, просто трошки нагадував, коли зробив зачіску таку», – розповідає сам Микола Колесник.

Проте існує й альтернативна версія: за даними журналістів, насправді Колесник у минулому був учасником ОЗГ Тайсона.

Інформація про це зберігалась у старих міліцейських архівах.

 Микола Колесник фігурує у міліцейській хроніці 90-х Фото: скриншот

Як зазначено в довідці, сферою діяльності банди було «кришування» ринку та крадіжки з промислових підприємств. А Микола Колесник нібито відсидів півтора року в СІЗО за злісне хуліганство із застосуванням зброї.

Заробивши капітали, пан Микола побудував торгові центри, які приносять йому чималий дохід. Трохи згодом бізнесмен зайнявся публічною діяльністю. Він кілька разів змінював політичні вподобання, представляючи спершу Партію регіонів, а потім «Укроп» та «Батьківщину». А от стати «Слугою народу» – не вийшло.

Нині він веде авторську телепередачу на місцевому телеканалі, який пов’язують із кланом Вілкулів.

Він критикує Зе-команду та позиціює себе як затятий екоборець.

«Замість екологічних виплат тримайте екоцид від "зеленої команди", замість зеленого міста тримайте червоний котел та майже зону екологічного та техногенного лиха», – заявляє Колесник.

Об’єднавшись зі скандально відомими у місті та поза його межами громадськими активістами Василиною Нікульніковою та Антоном Петрухіним, Колесник активно педалює тему екології та заробляє політичні бали. Схоже, що Тайсон націлився на вибори мера Кривого Рогу, які планують провести вже у березні цього року, зазначає журналіст ІА «Стоп корупції ТБ» Кирил Вольний.

Другие новости