ПоддержатьУкраїнська

Кривава брудна справа: у Коростені побили депутата, який висвітлював проблему Грозинського сміттєзвалища

StopCor
StopCor

StopCor

Кривава брудна справа: у Коростені побили депутата, який висвітлював проблему Грозинського сміттєзвалища

6 серпня четверо невідомих по-звірячому побили депутата Коростенської міської ради Сергія Ярошевця. Однопартійці та місцеві активісти підозрюють, що напад пов’язаний з активним висвітленням проблем скандального Грозинського полігону ТПВ. Про це повідомила представниця «Стоп корупції» в Коростені Леся Грищенко.

 У Коростені побили депутата міськради. Фото: соціальні мережі

У п’ятницю пізно ввечері жорстоко побили депутата Коростенської міськради Сергія Ярошевця. Четверо молодиків напали на нього поблизу його будинку. Зараз із численними тмами він перебуває в хірургічному відділенні міської лікарні. Хто це зробив — невідомо, винних не затримали.

«Але наразі всім відомо, що Сергій також активно виступав проти завезення львівського сміття на Коростенське сміттєзвалище», — зазначив колега побитого депутат Віталій Науменко.

«Скажу, що такого беспрєдєла, який за останні десять років твориться у нашому місті, ніколи ще не було. Сергій Ярошевець є чинним депутатом міської ради, тому я як керівник фракції партії «Слуга народу» в Коростенській міській раді офіційно звертаюся до правохоронних органів із вимогою якомога швидше знайти та встановити осіб, що здійснили напад на представника народу з метою притягнення до кримінальної відповідальності», — обурюється він.

 Побитий депутат Коростенської міськраді перебуває у лікарні. Фото: соціальні мережі

Активістка ВГО «Стоп корупції» Леся Грищенко розповіла «СтопКору»: це вже третій випадок нападів на депутатів фракції «Слуга народу» в Коростенській міській раді протягом кількох місяців.

Нещодавно також був побитий депутат Андрій Недашківський, а раніше —  Андрій Васянович.

«Єдине, що пов’язує цих депутатів – це їхня активна участь у висвітленні незаконного використання Грозинського сміттєзвалища для завезення сміття з усієї України. Серед активних супротивників роботи смітника з депутатського корпусу непобитим лишився лише голова фракції», — каже пані Леся.

Таким чином, активісти підозрюють: за нападами на депутатів можуть стояти люди міського голови. Адже міський очільник, на їхнє переконання, зацікавлений у сміттєвому бізнесі.

«Володимире Москаленку, може, трохи вгамуєте своїх посіпак, бо це вже явний перебір!

Я також активно висвітлюю брудну тему грозинського полігону. То що, мені теж чекати на ваших прихвостнів? Ок, давайте, якщо на інше ви не здатні! Звісно, особисто ви до цього непричетні, ви завжди виходите сухим із води. Я говорила і ще раз повторюю: я маю усі підстави стверджувати, що без вашого "благословіння" в місті не відбувається НІЧОГО. І багатомісячне шоу навколо полігону — не виняток», — зазначила активістка на своїй сторінці у фейсбуці.

Зазначимо, раніше «СтопКор» повідомляв про активне протистояння активістів і депутатів Коростеня нелегальному використанню Грозинського полігону твердих побутових відходів для вивантаження на ньому сміття з інших регіонів України.

Другие новости