ПоддержатьУкраїнська

За даними "СтопКору", серед присяжних у справі патрульного Олійника є фігуранти кримінальних справ

StopCor
StopCor

StopCor

За даними 'СтопКору', серед присяжних у справі патрульного Олійника є фігуранти кримінальних справ

В результаті журналістського розслідування, роботи юридичного блоку та активістів проекту "Стоп корупції" вдалося запобігти упередженості розгляду судом присяжних одіозної справи щодо скандальної гонитви за BMW зі стріляниною в Києві, в результаті якої загинув пасажир.

За клопотанням співробітника патрульної поліції Сергія Олійника, Голосіївським районним судом м. Києва було винесено ухвалу про розгляд справи судом присяжних. Подробиці повідомили у юридичному департаменті "Стоп корупції".

"За інсайдерською інформацією нам стало відомо, що ряд присяжних є співробітниками ПАО "Київський завод "Радар". Але за зверненням "СтопКору" відносно даних службових осіб було порушене кримінальне провадження за зловживання владою або службовим становищем та незаконне постачання електроенергії до ТОВ "Галера".

Також даними особами було організовано схему постачання фіктивного обладнання на суму понад 50 млн грн. Кримінальне провадження за даним фактом відкрито ще в січні 2015 року та є одним з найбільш гучних розслідувань військової прокуратури в ТОП-10 кримінальних справ "Укроборонпрому".

Адвокат Сергія Олійника Музика та "СтопКор"  вважають, що всі вищевказані обставини можуть послужити причиною тиску на присяжних, які працюють на ПАТ "Київський завод "Радар" з боку прокуратури", – зазначають юристи "Стоп корупції".

"З метою забезпечення підзахисному права на неупереджений і справедливий розгляд справи, адвокатом Музикою було направлено в інтересах Олійника адвокатський запит на ПАТ"Київський завод "Радар" і отримали підтвердження, що шість осіб зі списку присяжних Голосіївського районного суду м. Києва, затвердженого рішенням Київської міської ради, мають відношення до даного заводу. Безумовно, даний факт викликає сумніви в незалежності та неупередженості присяжних і ставить під сумнів можливість встановлення об'єктивної істини у кримінальній справі.

Останнє наводить на думку, що головуючим суддею та прокурором спеціально порушено порядок відбору присяжних. Оскільки з чинним КПК вони мали з’ясувати підстави, які перешкоджають залучення в якості присяжного", – додають юристи.

Команда "СтопКору" і надалі продовжує слідкувати за перебігом подій та тим, аби присяжні-фігуранти кримінальних проваджень були усунуті від здійснення судочинства.

Другие новости