ПоддержатьУкраїнська

Новий в.о. очільника Мінекоенерго анонсував створення оперативного штабу з енергетики

StopCor
StopCor

StopCor

Новий в.о. очільника Мінекоенерго анонсував створення оперативного штабу з енергетики

Минулого тижня українці отримали нового «головного енергетика» країни, щоправда, з приставкою «в.о.». Якими будуть перші кроки нового урядовця, та на яке диво для вітчизняної енергетики сподівається новоспечений в.о. очільника Мінекоенерго? Журналістка «СтопКору» Наталія Мальцева запитала безпосередньо у Віталія Шубіна.

https://www.youtube.com/watch?v=KA2N1vON5uk

Як зазначив виконувач обов’язків міністра енергетики та захисту довкілля Віталій Шубін, за півроку роботи під керівництвом попереднього голови відомства Олексія Оржеля, було сформовано спрацьовану психологічно команду управлінців, кожен із яких, начебто, зрозумів свою сферу відповідальності.

«Навіть один до одного звикли, познайомилися, тому що команда була сформована безпосередньо міністром, ми один одного не знали, в нас не було давніх стосунків, і це все довелось вибудовувати заново», – стверджує Віталій Миколайович.

 Пан Шубін став в.о. міністра після відставки Олексія Оржеля

Тож коли пан Оржель, за формулюванням пана Шубіна, «вирішив піти», він, як перший заступник, «змушений був очолити тимчасово команду для того, щоб міністерство могло виконувати свої завдання».

Якими ж будуть перші кроки новоспеченого очільника, коли він стане повноправним міністром?

Пан Віталій стверджує: ще про це не думав, бо… не має часу.

«Я на це не маю часу, відверто вам скажу. Є питання, які за останній тиждень я намагаюся змінити, ми сформували оперативний штаб з енергетики, попросили долучитися туди поважних експертів від Асоціації, від пана Чеха, пана Рогозіна і USAID. Запросили й інші компанії. Можна по різному до них ставитися, я не збираюся на це зважати, мовляв, це «попередники», для мене це не важливо.

Для мене важливо зараз знайти виважені рішення, які допоможуть енергетичній систем. Півроку тому у нас запустився ринок, ще півроку ми якось існували. Зараз є проблеми з платежами. Енергоатом має заборгованість під 3 мільярди, вони мають виконувати ремонтну кампанію, це заходи безпеки, це атомні станції, розумієте?», – коментує урядовець.

Проте у цих відповідях голови енергетичного відомства, які, на перший погляд, нібито й виглядають виважено, є те, що викликає сумніви. Адже за півроку роботи чинної команди міністерства, майже у жодній із чималого переліку державних енергокомпаній так і не призначили легітимного директора – усюди лише виконуючі обов’язки.

Другие новости