ПоддержатьУкраїнська

Очільник Гатного на Київщині Корицький утримує приватних охоронців бюджетним коштом

StopCor
StopCor

StopCor

Очільник Гатного на Київщині Корицький утримує приватних охоронців бюджетним коштом

Захмарні обіцянки, незаконна агітація та маніпуляції у ТВК – із наближенням дня Х передвиборча боротьба на Київщині стає все більш запеклою. У рамках проєкту «Стоп політичній корупції» команда «СтопКору» промоніторила Гатненську ОТГ Києво-Святошинського району. Чим не гребують кандидати, аби прийти до влади у передмісті столиці – дивіться у сюжеті.

https://www.youtube.com/watch?v=eLaSp4FhazI&t=4s

Один з кандидатів на голову місцевої ОТГ – Броніслав Корицький, чинний очільник села Гатне. У його передвиборчих обіцянках – добудувати дитячий садок, встановити бювети з питною водою та залучити нові інвестиції.

Зауважимо, що статки пана Корицького неабияк зросли, відколи він сів у крісло очільника десять років тому. Причому заможним став не тільки пан Броніслав, а й уся його родина. Тільки ділянок на всіх – майже 100 соток, здебільшого в межах села Гатне, де вартість землі під забудову, за неофіційними даними, складає від 5 до 18 тисяч доларів за сотку.

 Вартість землі у Гатному стартує від 5 тисяч доларів за сотку Фото: СтопКор

Разом із тим у родини Корицьких є ще чимало нерухомості, елітні автівки, агробізнес та навіть приватна фірма. Згідно з реєстром, з 2016 року Броніслав Корицький разом зі своїм старшим братом фігурують серед засновників формування з охорони громадського порядку «Оберіг-Гатне». Ця фірма дотується, як зізнався сам голова, з місцевого бюджету. Кожному «бійцю» щомісяця виплачують зарплату в 15 тисяч гривень.

Та це ще не всі новини з Гатненської ОТГ. Виявляється, днями там повністю змінили склад Територіальної виборчої комісії через масові порушення у підготовці виборчого процесу. Новопризначена голова ТВК розповіла, що попередня команда незаконно зняла з виборчих перегонів Олександра Паламарчука – кандидата на посаду голови ОТГ, нібито через те, що той балотувався відразу в кількох округах. Проте Паламарчуку вдалося поновитися у перегонах через суд.

Масштаби махінацій та підкупів напередодні місцевих виборів лише зростають. Тож команда «Стоп корупції» звернулася із відповідною заявою до обласного управління поліції, про результати слідства ми повідомимо вам вже у наступних випусках.

Другие новости