ПоддержатьУкраїнська

Начальника одного із відділів Чернівецького прикордонного загону судитимуть через спробу збуту виявлених тютюнових виробів та незаконний наказ підлеглому

StopCor
StopCor

StopCor

Начальника одного із відділів Чернівецького прикордонного загону судитимуть через спробу збуту виявлених тютюнових виробів та незаконний наказ підлеглому

До суду направлено обвинувальний акт відносно одного із начальників відділів прикордонної служби Чернівецького прикордонного загону.

Слідством встановлено, що посадовець здійснив замах на заволодіння підакцизними товарами, які виявив прикордонний наряд під час здійснення охорони державного кордону. Зокрема, було знайдено 3000 пачок цигарок, ринкова вартість яких на території України становить близько 127 тис. грн., без марок акцизного податку.

Начальник відділу не забезпечив прибуття до місця виявлення пакунків адміністративно-оперативної групи, їх належне транспортування та зберігання, а також подальшу передачу їх до відповідного ГУ ДФС.

Натомість, посадовець надав підлеглому усну вказівку нікому не повідомляти про знахідку, та заховати її у себе, а згодом дав доручення збути тютюнові вироби третім особам за 1800 доларів США.

Частину отриманих коштів обвинувачений забрав собі, а іншу вручив підлеглому за «сприяння» в реалізації злочинного умислу та замовчування факту виявлених тютюнових виробів. 

Таким чином, начальник відділу прикордонної служби обвинувачується у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, замаху на організацію незаконного зберігання з метою збуту, збут незаконно виготовлених тютюнових виробів та замах на надання службовій особі неправомірної вигоди за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, виконавши усі дії, які вважав необхідними для доведення кримінальних правопорушень до кінця, але кримінальні правопорушення не були закінчені з причин, які не залежали від його волі (ст. 2 ч. 15, ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 369 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому. Процесуальне керівництво – Військова прокуратура Чернівецького гарнізону Західного регіону України, оперативний супровід – відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ у Чернівецькій області.

Другие новости