ПоддержатьУкраїнська

У Кременчуці незаконно зняли з реєстрації кандидатів від «ЄС», – Полтавський адмінсуд

StopCor
StopCor

StopCor

У Кременчуці незаконно зняли з реєстрації кандидатів від «ЄС», – Полтавський адмінсуд

Понад дві сотні заяв та повідомлень про порушення виборчого законодавства за добу, найбільше – у столиці. Один з головних антитрендів – масове використання агітаційних матеріалів без вихідних даних. Понад те, до 80% «агіток» виготовляють навіть без відкриття відповідних рахунків. Про це повідомив сьогодні в ході щоденного брифінгу «Стоп політичній корупції» науковий консультант «СтопКору» Олександр Чекмишев.

https://www.youtube.com/watch?v=Wk-QbAyzbPQ&feature=youtu.be&ab_channel=%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%9A%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BF%D1%86%D1%96%D1%97

Осередки ГО «Стоп Корупції» інформують про масові випадки використання агітаційних матеріалів, зокрема білбордів та листівок, без відповідної інформації щодо вихідних даних. Зокрема, це стосується агітаційної продукції команди «Слуг народу» у Краматорському районі Донецької області.

Крім того, місцеві висуванці політсил, представлених у парламенті, активно використовують платну рекламу в соціальних мережах, зокрема у Фейсбуці. А от представники непарламентських партій подібну рекламу оплатити не можуть.

 Олександр Чекмишев Фото: СтопКор

Пан Чекмишев також розповів про ситуацію, що склалась на Полтавщині довкола партії «Європейська солідарність», представників якої масово зняли з реєстрації у Кременчуці.

«Днями Полтавський окружний адміністративний суд скасував незаконне рішення Кременчуцької міської ТВК, яка відмовила у реєстрації всіх кандидатів у депутати міськради від «Європейської Солідарності». Тепер ТВК має повторно розглянути документи, подані ЄС, та зареєструвати кандидатів у депутати, як того вимагає закон», – зазначив він.

Про кричущий випадок недопущення журналістів на позачергову сесію селищної ради у Нових Петрівцях на Київщині, де мали вирішуватись питання бюджету, нагадала журналістка Марія Гураль. За повідомленням місцевих жителів, в останні роки в сільраді активно діє схема дерибану земель. Крім цього, посадовців підозрюють у махінаціях під час тендерів на ремонт доріг.

Тож, враховуючи відсутність можливості поставити запитання беззмінному голові селищної ради Радіону Старенькому особисто, журналістка поставила їх публічно – на брифінгу.

Зауважимо, загалом із початку місцевої кампанії-2020, тобто з 5 вересня територіальні органи станом на сьогодні територіальні органи Нацполіції зареєстрували 2683 повідомлення про порушення виборчого законодавства і виборчого процесу процесу, а до ЄРДР було внесено відомості щодо 205 кримінальних правопорушень.

Другие новости