ПоддержатьУкраїнська

У Нових Петрівцях журналістів не пустили до сільради – бюджет ділили за зачиненими дверима

StopCor
StopCor

StopCor

У Нових Петрівцях журналістів не пустили до сільради – бюджет ділили за зачиненими дверима

Масштабні земельні оборудки, розкрадання державного майна і навіть шантаж із вимаганням – керівництво села Нові Петрівці Вишгородського району під Києвом встигло засвітитись у низці кримінальних епізодів. Як у сільраді потайки ділили бюджет, та хто є «правою рукою» сільського голови Радіона Старенького? Довідалась Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=Eu6izw3wRq8&t=124s

Як з'ясувалося в ході моніторингу в рамках проєкту «Стоп політичній корупції», 2018 року Вишгородським відділом поліції було почате провадження за статтею 191 частиною 4 – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Адже переважна більшість договорів підряду на проведення ремонтів доріг, реконструкції вуличного освітлення укладались у Нових Петрівцях без проведення тендерних процедур та з потрібними компаніями.

«Вони роблять це для того, щоб вкрасти гроші, тому що їх не цікавить якість цієї дороги, водовідводи, їх цікавить коротка нажива», – запевняє місцевий житель Олександр Левицький.

Зібравши всю інформацію, журналісти попрямували на позачергову сесію Новопетрівської сільради, щоб поспілкуватись із Радіоном Стареньким.

 Радіон Старенький очолює ОТГ вже майже 12 років Фото: СтопКор

Зауважимо, на сесії мали розглядати питання бюджету. Проте очільники села зачинились і не пустили журналістів. На одному з входів ми зустріли чоловіка, який виходив з приміщення. Але побачивши знімальну групу, той одразу почав зачиняти двері.

Заступник сільського голови грудьми захищав вхід до приміщення і прикривався карантинними обмеженнями. Та ось у самій селищній раді, схоже, про них чули не всі, адже більшість депутатів не дотримувались карантину та походжали без масок.

В результаті бюджет села ділили за зачиненими дверима. А голова офіційно пішов у відпустку.

 Голова сільради Нових Петрівців пішов у відпуску під час голосування за бюджет. Фото: СтопКор.

Цікаво, що чоловік, який перешкоджав медійникам потрапити на сесію – Ігор Кучерявий, заступник голови сільради, а за сумісництвом, як запевняють жителі села – його двоюрідний брат, що також є порушенням.

Другие новости