ПоддержатьУкраїнська

Після статті "СтопКору" в Овруцькій ОТГ взялися за українізацію

StopCor
StopCor

StopCor

Після статті 'СтопКору' в Овруцькій ОТГ взялися за українізацію

За 5 днів після публікації статті "СтопКору" щодо проблем українізації на Овруччині виконком Овруцької міської ради несподівано взявся за зміни старих радянських назв у населених пунктах Овруцької ОТГ. Про це повідомив депутат Овруцької міськради та керівник регіонального підрозділу "Стоп корупції" Петро Левківський.

Фото: 5 канал

5 серпня відбулося позачергове засідання виконкому Овруцької міської ради. Серед питань порядку денного про житлово-комунальне господарство, соціальну сферу та санітарний стан міста несподівано з'явилося питання про заходи з перейменування вулиць Овруцької ОТГ.

"Про початок громадських обговорень та затвердження заходів щодо перейменування вулиць та провулків, які знаходяться в населених пунктах Овруцької міської територіальної громади. Інформує: Першко О.М. – начальник юридичного відділу міської ради", — йдеться в офіційному повідомленні.

Цікаво, що розпорядження про скликання позачергового засідання підписано міським головою Овруча наступного робочого дня після публікації на ресурсі "СтопКор" статті "Мрія – українізація: на кордоні з Білоруссю депутат-стопкорівець долає корупцію". Матеріал присвячений голові Овруцького відокремленого підрозділу ВГО "Стоп корупції" та депутату Овруцької міської ради Петру Левківському. Депутат розповів журналістам про проблеми декомунізації в одному з найбільш "червоних" регіонів Житомирщини – Овруцькому. Через кілька днів після публікації питання українізації Овруцької ОТГ постало як невідкладне на засіданні виконкому ради.

Очільник Овруцького осередку "Стоп корупції" нагадав, що у 2016 році йому довелося займатися декомунізацією практично одному, з великим опором із боку місцевої влади.

Тоді зміна радянських назв відбулася лише в місті Овруч. Але коли утворилася Овруцька громада, до неї увійшли села, де залишилися комуністичні назви.

"Місцева влада постійно українізацію блокує, або займається профанацією. І громаді, і владі було, як зазвичай, байдуже. А в мене самого до цього не доходили руки, бо займався нагальними соціальними питаннями. І, о, диво! — після виходу статті "СтопКору" про мою участь у процесі декомунізації Овруччини 5 серпня Овруцький виконком, повністю підконтрольний міському голові-українофобу, ні з того ні з сього приймає рішення про початок громадських слухань із перейменування вулиць і провулків Овруцької громади! Будемо сподіватися, що нам вдасться скерувати цей запізнілий процес у контексті українізації нашого регіону!" — коментує Петро Левківський.

"СтопКор" готує продовження статті "Мрія – українізація" про керівника Овруцького підрозділу "Стоп корупції". Публікацію заплановано на 7 серпня.

Зазначимо, "СтопКор" повідомляв, що в Овруцькій громаді на Житомирщині заступницю міського голови звинувачують у тому, що вона сфальсифікувала результати конкурсу на посаду директора середньої школи на користь своєї приятельки.

Другие новости

От 7 до 11 тыс. долл. с каждого: 'таксисты' пытались незаконно переправить за границу восьмерых мужчин

От 7 до 11 тыс. долл. с каждого: "таксисты" пытались незаконно переправить за границу восьмерых мужчин

Работники ГНСУ задержали организаторов незаконной схемы переправки мужчин за границу

Глава Одесской районной государственной администрации задекларировал четыре автомобиля на 7млн., три из которых принадлежат родственникам

Глава Одесской районной государственной администрации задекларировал четыре автомобиля на 7млн., три из которых принадлежат родственникам

Работает на двух работах и получает пенсию: какие доходы задекларировал Александр Гринчак