ПоддержатьУкраїнська

Грошей на підвищення зарплат військовим немає, — Резніков

Анастасія Богомолова
Анастасія Богомолова

Все публикации на сайте Стопкор журналистка Анастасия Богомолова

Грошей на підвищення зарплат військовим немає, — Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков визнав, що наразі у бюджеті немає коштів на реалізацію основного його пріоритету на посаді — підвищення заробітної плати військовослужбовцям. У планах — пошук компромісних рішень. 

 Резніков розказав, що наразі немає коштів на підвищення зарплат військовим Фото: waves-ua

Олексій Резніков під час години запитань до уряду зачепив тему грошового забезпечення військовослужбовців. Раніше саме покращення матеріального стану військових він назвав своїм основним завданням як міністра оборони. Утім визнав, що наразі на це коштів немає.

"Для того, щоб це відбулося наступного року, потрібно плюс 18 мільярдів гривень. Їх, на жаль, сьогодні в державному бюджеті немає".

Резніков відзначив, що сьогодні солдат у середньому отримує 10 тисяч гривень. Він прагне підвищити цю цифру хоча б на 30%. Тому міністр збирається вдаватися до компромісних рішень. На побудову прозорої та справедливої моделі, за його словами, потрібно три роки.

Нагадаємо, що Давид Арахамія поділився, що у 2022 році планується значне підвищення зарплат медикам. Кошти на це вже закладено у бюджет. Мінімальна зарплата у медичній сфері становитиме 13 тисяч гривень на місяць. Він також відзначив, що на 2023 рік заплановано підвищення заробітної плати вчителів та працівників сфери освіти.

Другие новости