ПоддержатьУкраїнська

Натовп, депутати та поліція: на столичній Оболоні скандал через рейдерство Гранцевої (фото)

Дмитрий Слободяник
Дмитрий Слободяник

Журналист, редактор

Натовп, депутати та поліція: на столичній Оболоні скандал через рейдерство Гранцевої (фото)

У Києві на Оболоні справжній аншлаг – з десяток мешканців, депутати, активісти та поліція зібралися через рейдерство столичного ЖК екскандидаткою в мери Діаною Гранцевою. Передає з місця подій журналістка «СтопКору» Марія Гураль.

 На столичній Оболоні зібрався натовп Фото: СтопКор

«УК "Затишна оселя" уклала угоду з ініціативною групою, яка нібито виступає від імені мешканців ЖК "Парк стоун". Представники управляючої компанії сьогодні мали зайти та взяти під контроль технічні приміщення житлового будинку. Наразі там розташований ЖЕК "Парк-стоун сервіс", який ще з 2013 року управляє будинком. Технічні приміщення не було передано у зв’язку з тим, що, як заявляють представники ЖЕКу, всі ці рішення щодо збору власників квартир та приміщень, а також протокол зборів були не зовсім законні. У протоколі зборів були підроблені підписи, а деякі мешканці ці підписи відкликали», – розповідає вона.

На місце події також прибули депутати Київради Владислав Трубіцин, Ганна Свириденко. Приїхала й засновниця УК «Затишна оселя» Діана Гранцева – раніше жінка балотувалася в мери Києва.

 Владислав Трубіцин Фото: СтопКор

Владислав Трубіцин – голова постійної комісії Київської міської ради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою. Він зазначив, що мешканці самі мають право обирати, з ким їм хочеться укладати угоду.

Компанію політикам склали кілька власників квартир та представники ініціативної групи, яка укладала угоду з УК. Були голова зборів та секретар зборів.

«Підписи нібито поставили на підтримку "Затишної оселі" 389 власників квартир та приміщень. Утім, більшість присутніх склали інші люди – політики, Гранцева, члени ініціативної групи. Самих мешканців, які б виступали за зміну УК, прийшло близько 10-20 осіб», – відмітила Гураль.

 Діану Гранцеву запідозрили у рейдерстві Фото: СтопКор

На місці також було багато правоохоронців. Вони не втручалися в конфлікт та спостерігали, щоб усе було в рамках закону.

О 14 годині «Затишна оселя» мала спиляти замки технічного приміщення, але вони цього так і не зробили.

Нагадаємо:

  • 23 вересня у ЗМІ з’явилася інформація про те, що нібито екскандидатка в мери Києва захоплює управління столичним ЖК. Йдеться про будинок за адресою Героїв Сталінграда, 2Д.
  • За словами в.о. керівника чинної управляючої компанії «Парк-стоун сервіс» Віктора Галасюка, представники управляючої компанії «Затишна оселя» шляхом фальсифікацій та обману змусили мешканців будинку «погодитися» на зміну УК.
  • За даним фактом було розпочато кримінальне провадження.

За даними платформи YouControl, у засновниках «Затишної оселі» значиться Діана Гранцева. Відомо, що в жовтні 2020 року жінка балотувалась у мери столиці. Ще тоді ЗМІ писали про рейдерський скандал, у якому засвітилася потенційна політикиня.

Другие новости