ПоддержатьУкраїнська

У Криму перевірили реакцію мешканців на українську мову

StopCor
StopCor

StopCor

У Криму перевірили реакцію мешканців на українську мову

У Криму досить адекватно реагують на звучання української мови, дехто навіть каже "Героям Слава" у відповідь на привітання "Слава Україні". В цьому переконався пранкер, який називає себе Гріша Яблуножко.

Новину повідомляє "Преса України".

Пранкер провів експеримент у Криму – перевірив, як місцеве населення реагує на українську мову. Він підходив до кримчан й заговорював до них українською.

Питання Яблуножка були доволі провокаційні. Зокрема, його цікавило, чий тепер Крим: "наш чи російський". Пранкер також вигадував вулиці імені "Любимого Путіна", мавзолей Івана Мазепи, будинки козацької культури, "посольства фашистської Германії", та питав, де вони знаходяться. Згодом він перейшов на російську мову.

В його експерименті брали участь люди різних вікових категорій: від дітей до пенсіонерів. Проте ніхто з них не поставився до Яблуножка негативно. Тільки одиниці відповідали на його питання нецензурними словами, більшість або відповідали приязно, або дійсно намагалися вказати дорогу за адресою, яку він називав.

При цьому знайшлися й ті, хто на його слова "Слава Україні", відповідав "Героям слава", а дехто навіть заявляв, що любить Україну. В кінці відео вуличний музикант на його прохання зіграв та заспівав українську пісню.

https://youtu.be/HCgi38wUg4Q

Нагадаємо, колишній депутат Верховної ради України від "Партії регіонів" Олексій Журавко оприлюднив в мережі відео, зняте в одному з магазинів одягу в Сумах. Хлопець посварився з дівчиною-продавцем, заявивши, що не хоче спілкуватися її "псячою" російською мовою.

Другие новости