ПоддержатьУкраїнська

Команда "Стоп корупції" провела з'їзд представників проекту з усієї країни

StopCor
StopCor

StopCor

Команда 'Стоп корупції' провела з'їзд представників проекту з усієї країни

Команда «Стоп корупції» провела з’їзд представників проекту з усієї країни. У заході взяли участь активісти з 19 осередків. У рамках з’їзду стопкорівці поділились досвідом із новими учасниками проекту, провели юридичні консультації та розібрались у засадах професії журналіста-розслідувача. Подробиці розповіла журналістка «СтопКору» Наталія Дігтяр. 

«Дуже часто молоді осередки не мають профільної юридичної чи журналістської освіти, тому наша команда готує освітні програми. Ми робимо це власними силами, разом із представництвами в регіонах або за підтримки міжнародних організацій. Наразі проходить 4 модулі тренінгів із підготовки наших активістів. У рамках яких ми роз’яснюємо, що і як вони можуть робити, як правильно діяти у правовому полі, які можливості в них є. Ми ділимось досвідом та розтлумачуємо, які інструменти та важелі впливу є в їхній діяльності.

На подібних зібраннях ми визначаємо проблематику, яка необхідна для навчальних програм. І надалі наші колеги зможуть професійно і правильно використовувати всі можливі інструменти і методи, які є у загальному доступі.

Представники центрального офісу проекту допомагають осередкам скласти алгоритм дій. Наприклад, як боротись з тією чи іншою складовою корупції у залежності від галузі. Старші осередки з сусідніх областей, щоб допомогти молодим осередкам налаштувати роботу новим, беруть над ними шефство на деякий час», – повідомила журналістка.

Зазначимо, що громадська організація «Стоп корупції» – проект, який поєднує розслідувальну журналістику з фаховою підтримкою правників і громадських активістів. Організацію було засновано наприкінці 2014 року в Києві, проте з часом діяльність розповсюдилася по усій країні. Наразі нараховується понад 30 відокремлених осередків та проводиться ефективна співпраця з низкою вітчизняних та міжнародних партнерських і донорських об’єднань.

Пріоритетними напрямами роботи у команді вважають публічний тиск на органи влади за допомогою антикорупційних журналістських розслідувань і поширення об’єктивної інформації у засобах масової інформації, а також контроль за тим, аби герої-корупціонери журналістських розслідувань були покарані згідно з буквою закону.

Другие новости