ПоддержатьУкраїнська

Активісти "Стоп корупції" взяли участь у Форумі організаційного розвитку громадянського суспільства

StopCor
StopCor

StopCor

Активісти 'Стоп корупції' взяли участь у Форумі організаційного розвитку громадянського суспільства

На столичному НСК "Олімпійський" відбувся П'ятий щорічний Форум організаційного розвитку громадянського суспільства, участь у якому взяли представники ГО "Стоп корупції".

"Це найважливіша подія року для українського громадянського суспільства, для участі у якій зареєструвалось більше ніж 1500 учасників. Свої вітання учасникам форуму передав Президент України, а представники іноземних посольств і міжнародних місій особисто відвідали захід і проголосили свої вітання," – зауважують активісти.

Як зазначив заступник Посла США Джордж Кент: "Ми, як міжнародні друзі України, продовжимо бути партнерами з тими, хто несе зміни: в громадянському суспільстві та у владі, щоб допомогти вам здійснити цю мрію. Такий альянс - це те, що продовжить рухати Україну вперед для створення суспільства, що шанує потреби всіх своїх громадян та діє відповідно до верховенства права."

"Форум проходив у форматі – "багато локацій (місць), на яких відбувається одночасно багато подій", тому кожен учасник мав змогу знайти ті події і дискусії, що відповідають місії і напрямкам роботи своєї організації. Ми взяли участь у секційних засіданнях і дискусіях на тему протидії корупції і висловили свою точку зору з приводу ролі, яку мають відігравати українські мас-медіа у громадсько-політичній освіті і вихованні громадян з активними демократичними поглядами. Українські журналісти – частина культурного простору країни, що здатна суттєво впливати на ставлення громадян до корупції," – повідомили активісти "Стоп корупції".

До цього треба зазначити, що ГО "Стоп корупції" вже зробила певний внесок у створення матеріалів для сприяння громадянській освіті. Протягом року було створено 36 випусків анімаційної програми "СХЕМАтично", що у розважальній формі розповідають, з якими корупційними ризиками стикаються пересічні громадяни і що громадянин може зробити для подолання корупції. І саме зараз ми готуємо нову анімаційну програму, яку невдовзі анонсуємо і яка зацікавить місцевих громадських активістів у регіонах України.

Другие новости