ПоддержатьУкраїнська

Біля аеропорту "Бориспіль" затримали українця з великою партією кокаїну

StopCor
StopCor

StopCor

Біля аеропорту 'Бориспіль' затримали українця з великою партією кокаїну

Правоохоронці затримали біля аеропорту "Бориспіль" громадянина України, який привіз з Панами 5,5 кг кокаїну майже на 10 млн грн, передає УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

За інформацією прес-служби, столична прокуратура надала СБУ санкцію на негласні слідчі дії для встановлення та фіксації контрабанди великої партії кокаїну з Панами.

"За результатами проведення вказаної слідчої дії біля Міжнародного аеропорту "Бориспіль" затримано 38 річного громадянина України під час завантаження наркотичного засобу у власний автомобіль", – йдеться у повідомленні.

Як розповіли у прокуратурі, українець приховав наркотичний засіб від митного контролю у стінках 18 коробок від роликових ковзанів загальною вагою понад 5 з половиною кілограмів.

"Середня вартість такої кількості кокаїну на "чорному ринку" становить близько 10 мільйонів гривень", – уточнили у прес-службі.

У прокуратурі поінформували, що затриманому повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 3 ст. 305 КК України – контрабанди наркотичного засобу в особливо великих розмірах, покарання за яке становить від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На даний час вирішується питання щодо обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, призначено судово-хімічну експертизу та тривають першочергові слідчі дії.

За попередньою інформацією затриманий відбув 8 років позбавлення волі у Сполучених Штатах Америки за заволодіння шахрайським шляхом близько 15 млн доларів США, після чого останнього було депортовано до України.

Другие новости