ПоддержатьУкраїнська

На кордоні з Кримом затримали чиновника, який прибрав до рук 3 млн держкоштів

StopCor
StopCor

StopCor

На кордоні з Кримом затримали чиновника, який прибрав до рук 3 млн держкоштів

На кордоні з окупованим Кримом співробітники СБУ затримали чиновника одного з держпідприємств Запорізької області. До цього чиновника викрили в незаконному привласненні близько 3 мільйонів гривень державних коштів, після чого він мав намір сховатися від слідства.

Про це повідомив прес-центр відомства.

За інформацією СБУ, у 2015 році звинувачений чиновник уклав ряд договорів купівлі-продажу біологічного активу з приватними підприємцями. Згідно з даними контрактами, фермерам повинні були надати близько 700 га оброблених і засіяних земельних ділянок, де вони могли б займатися сільськогосподарською діяльністю.

Згодом виявилося, що ніяких робіт на зазначених ділянках зовсім не велося, в той час як чиновник просто привласнив собі 3 мільйони гривень. Зловмисника вдалося затримати біля КПВВ "Чонгар". Під час огляду у хабарника було виявлено 6 тисяч доларів.

До слова, раніше співробітники СБУ затримали члена Консультативної ради при Генеральній прокуратурі України та начальника одного з відділів Броварський місцевої прокуратури. Обидва чиновники погоріли на хабарі. Так, один із затриманих отримав три тисячі доларів за сприяння в закритті кримінального провадження.

Другие новости