ПоддержатьУкраїнська

Вугілля із волинських шахт непридатне для більшості ТЕС – Гройсман

StopCor
StopCor

StopCor

Вугілля із волинських шахт непридатне для більшості ТЕС – Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що автор сьогоднішнього відео про волинських шахтарів некомпетентний. Політик додав, що таким чином автор намагається ще більше розхитати ситуацію в Україні.

"Автор відео про волинських шахтарів, яке зараз активно поширюють у мережах, навряд чи просто некомпетентний. Про те, що на волинських шахтах добувають вугілля, яке не може використовуватись на більшості ТЕС, вже неодноразово сказано. Цинічний піар? Чи ще одна спроба загострити ситуацію?!", – підкреслим прем'єр-міністр.

У свою чергу голова Волинської ОДА Володимир Гунчик заявив, що подана на відео інформація повністю не відповідає дійсності. Чиновник відзначив, що на волинській шахті видобувають газове вугілля, що взагалі не підходить для українських ТЕЦ та не може стати заміною антрацитного вугілля, яке Україна купувала у терористів "ЛДНР".

Крім того він зазначив, що на шахті й справді діє вживане обладнання, адже воно було передане на баланс безкоштовно про що раніше повідомлялось. Разом з тим він визнав, що у Волинській області існує багато проблем у вуглевидобувній галузі, проте вони поступово вирішуються. Гунчик повідомив, що тільки у цьому році у шахту буде інвестовано близько 11 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у мережі з'явилось відео на якому автор розповідає про значні проблеми Нововолинської шахти.

Другие новости