ПоддержатьУкраїнська

На Сарненщині розстріляли скупників бурштину

StopCor
StopCor

StopCor

На Сарненщині розстріляли скупників бурштину

28 січня у селі Люхчін Сарненського району сталася перестрілка між двома групами людей. Внаслідок чого одна особа загинула. Поліція оперативно затримала всіх підозрюваних. 

Про це повідомив міністр МВС Арсен Аваков.

Як розповів міністр МВС, до поліції надійшло повідомлення про застосування вогнепальної зброї в селі Люхчін. Зокрема в центрі села одна особа поранила іншу. В результаті поранений помер через 15 хв після інциденту.

"Патрульні почали переслідування автомобіля Форд Транзит, на якому стрілок поїхав в сторону Рівного. Зупинили на автозаправці, на околиці обласного центру. Двоє осіб з тих, що їхали в цій машині, спробували забігти в поля, та похапцем приховати у снігу велику сумку", – розповів Аваков.

У затриманих було вилучено пістолет Макарова,  два пістолети Форт, автомат Калашникова та боєприпаси до нього.

У свою чергу рівненський журналіст Дмитро Леонтіюк вважає, що даний інцидент виник через незаконний видобуток бурштину. За його даними, у село приїхала група осіб, які пропонували свої послуги з "кришування" для скупників дорогоцінного каміння.

"Слово за слово, та й пішло-поїхало: за давньою поліською традицією непроханих гостей зустрічати короткими автоматними чергами та звучними залпами з мисливських рушниць. Гості традицію знали, а тому і забезпечили відповідну щільність вогню у напрямку своїх візаві... скупник поранений, та живий, батько скупника...  не довезли живим до лікарні", – розповів Леонтіюк.

На Сарненщині розстріляли скупників бурштину
На Сарненщині розстріляли скупників бурштину

Нагадаємо, в місті Олевськ Житомирської області прямо посеред центральної площі бурштинокопачі з'ясовували стосунки із приїжджими "гостями". В результаті в ніч з 15 на 16 січня тишу сколихнули постріли та вибухи, після чого, повідомляють очевидці, центральна площа була просто залита кров’ю численних поранених, яких госпіталізували.

Другие новости