ПоддержатьУкраїнська

Офіційна заява ГО «Стоп Корупції» щодо ситуації навколо осередків на Миколаївщині

StopCor
StopCor

StopCor

Офіційна заява ГО «Стоп Корупції» щодо ситуації навколо осередків на Миколаївщині

Громадська організація «Стоп корупції» має офіційні представництва у Миколаєві та Врадіївці. Заяви, опубліковані у соцмережі про нібито закриття осередків у Миколаївській області, не відповідають дійсності. Ухвалити рішення про закриття осередку може лише керівництво ГО «Стоп корупції», учасники організації можуть тільки вийти з наших лав. Існуючі офіси на Миколаївщині не закриваються, в них відбувається зміна керівництва.

«Перш ніж відкрити осередок проекту, ми ретельно перевіряємо потенційних членів на чесність та принциповість. Кандидати заповнюють анкети, після цього проходить перевірка. Якщо люди показують результати в роботі та доводять прозорість своїх намірів, ми видаємо на руки документи про реєстрацію, а також посвідчення для активістів. Щодо виїздів журналістів, то знімальні групи телевізійного проекту приїжджають у міста України після того, які місцеві активісти нададуть факти та докази корупційних злочинів. Усю інформацію ми попередньо ретельно перевіряємо. Заяви про нібито ігнорування звернень про корупцію на Миколаївщині безпідставні. «СтопКор» проводив виїзд у Врадіївку Миколаївської області через справу про махінації із землею. Йшлося про підробку договорів на земельні ділянки, оформлення документів на «мертві душі» та незаконне привласнення паїв з боку рейдерів у районі. За результатами виїзду селянам вдалось відстояти свої права на земельні паї. І в ефірі «5 каналу» 6 травня цього року вийшов відповідний відеосюжет.

Тому у публічних заявах тих, хто не відповідає критеріям нашої організації та не показали результатів своєї діяльності, ми вбачаємо спробу дискредитувати багаторічну роботу нашої команди та пропіаритись за рахунок чесного імені та репутації ГО «Стоп корупції». Окрім того, за нашими спостереження, зазвичай до наклепів та дезінформації вдаються ті, хто переслідують власні меркантильні інтереси і намагаються використати авторитет проекту у власних корисливих цілях. Згодом такі особи змінюють публічну орієнтацію і переходять до інших організацій. Ми звертаємо увагу усіх охочих приєднатись до лав ГО «Стоп корупції», що ми ретельно перевіряємо майбутніх учасників проекту, ми цінуємо репутацію нашої організації та дбаємо про неї. Наразі наша організація нараховує 38 осередків по всій Україні. Ми закликаємо громадян не довіряти гучним голослівним заявам, які не підкріплені фактами, та перевіряти інформацію, яку вам намагаються нав’язати», – йдеться у заяві ГО «Стоп корупції».

Другие новости