ПоддержатьУкраїнська

У ГПУ запідозрили "Вести" у держзраді та сприянні злочинцям

StopCor
StopCor

StopCor

У ГПУ запідозрили 'Вести' у держзраді та сприянні злочинцям

У Генеральній прокуратурі України після звернення команди "Стоп корупції" внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо неправомірності дій представників інформаційного ресурсу "vesti-ukr.com". Попередня кваліфікація правопорушень ст. 111, ч. 1 (державна зрада), ст. 256 ч. 1 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) та ст. 343, ч. 1 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) КК України. У прокуратурі визначили підслідність та передали подальше досудове розслідування справи у головне слідче управління СБУ. Про це "СтопКор" повідомили у ГПУ у відповіді на звернення.

Нагадаємо, команда "Стоп корупції" звернулась до Генерального прокурора України Юрія Луценка через спроби інформаційного ресурсу "vesti-ukr.com" маніпулювати громадською думкою та дискредитувати роботу військової прокуратури у своїх публікаціях. Про це представники проекту написали в офіційному звернення на ім'я Генпрокурора Луценка.

"Громадська організація "Стоп корупції" вкотре обурена діяльністю інформаційного ресурсу "vesti-ukr.com", який є власністю державного ворога України, корупціонера, колишнього міністра доходів та зборів України Клименка О.В., який, працюючи у команді так званих "младореформаторів" В. Януковича, вкрав в України мільярди гривень бюджетних коштів.

Головною військовою прокуратурою в останній час результативно розслідуються справи щодо злочинної організації на чолі з Клименком О.В. та Курченком С.В., що має наслідком затримання і поміщення під варту ряду осіб, які до цього уникали кримінальної відповідальності", – зазначили представники "Стоп корупції".

Вказаний інформаційний ресурс 17.01.2017 опублікував статтю "Военная прокуратура погрязла в гигантских коррупционных скандалах", яка надалі була поширена іншими інформаційними ресурсами.

Зміст статті свідчить про виключну мету її написання, опублікування і розповсюдження – це маніпулювання громадською думкою, дискредитація працівників військової прокуратури, які сумлінно виконують свої обов’язки по притягненню злочинців до кримінальної відповідальності, а також вплив на них задля перешкоди виконання ними службових обов’язків та для того, щоб добитися прийняття незаконних рішень.

Ба більше, фактично здійсненням таких публікацій заради цієї мети вчиняється сприяння учасникам злочинних організацій Клименку О.В., Курченку С.В. тощо та укриття їх злочинної діяльності, яка наразі і є предметом розслідування військової прокуратури. Зрозумілі дії Клименка О.В. та його посібників при обіцянках Генерального прокурора Луценка Ю.В. щодо спрямування військовою прокуратурою справи за обвинуваченням Януковича В.Ф. в держаній зраді до суду вже у січні цього року", – ідеться у листі.

"Зазначене є більш ніж очевидним, оскільки доки слідство не вживає жодних активних дій, спрямованих на викриття злочинців і їх покарання – відсутні будь-які публікації. І тільки-но відбуваються конкретні реальні слідчі дії – затримання, направлення кримінальних проваджень до суду, проведення обшуків, накладення арештів і вилучення майна тощо, відразу ж відбувається здійснення публікацій з посиланням на невідомі джерела.

Вказаний ресурс постійно розповсюджує негативну, брудну, без жодного підтвердження інформацію, якою намагається нівелювати досягнення Революції Гідності. Вочевидь, мета одна: нав’язати громадськості думку, що при Януковичі було краще, ніж зараз, а його посібники взагалі кришталево чисті люди та ефективні менеджери. При цьому, власник ресурсу – Клименко О.В., будучи, на жаль, громадянином України, перебуває у м. Москва, РФ, та, зрозуміло, що підтримує тісний зв’язок із ФСБ РФ.

Фактично, робота інтернет-ресурсу "vesti-ukr.com" є елементом інформаційної війни, яка ведеться стосовно нашої держави за пособництвом злочинців-утікачів", – аргументують стопкорівці.

"Окрім того, зміст статті вказує що сприяти такій дискредитації можуть і окремі працівники органів прокуратури, мотивом дій яких може бути вступ у неправомірні взаємовідносини із злочинцями, а тому відповідно і залежність від останніх внаслідок наявності компрометуючих, зафіксованих обставин.

Вважаємо такий стан справ протиправним і недопустимим, а тому звертаємось до Вас із заявою про вчинення працівниками інформаційного ресурсу "vesti-ukr.com" за попередньою змовою й у співучасті із членами злочинної організації, а також іншими особами злочинів, передбачених частинами 1 та 2 статті 256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності), частинами 1 та 2 статті 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу), статтю 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України", – додали представники "Стоп корупції".

Команда "Стоп корупції" просить Генпрокурора зареєструвати заяву та забезпечити об’єктивне й неупереджене розслідування.

У ГПУ запідозрили ''Вести'' у держзраді та сприянні злочинцям

Другие новости