ПоддержатьУкраїнська

Україна заборонить продаж товарів з поміткою "Зроблено в ДНР"

StopCor
StopCor

StopCor

Україна заборонить продаж товарів з поміткою 'Зроблено в ДНР'

В окупованому Донецьку презентували єдиний "державний" логотип "Зроблено в ДНР", який збираються розміщувати на всіх товарах, вироблених в "республіці". Тим часом влада України й Азербайджану заборонила ввезення такої продукції на підконтрольну їм територію.

Україна заборонить продаж товарів з поміткою ''Зроблено в ДНР''

Новину повідомляє "Преса України".

Презентацією логотипу "Зроблено в ДНР" займалося "міністерство промисловості та торгівлі ДНР". Його розробили місцеві дизайнери. Він повинен бути розміщений на всіх товарах і "брендах", які виробляються на окупованій території Донецької області.

"Громадянин, приходячи в магазин, повинен чітко знати, де знаходиться продукт, створений нашими виробниками. Наш продукт якісніший, ніж український. Тому логотип таких товарів повинен бути єдиним", – пояснив "в.о. міністра промисловості та торгівлі ДНР" Олексій Грановський.

Логотип збираються розмістити на сайті "міністерства" і зробити доступним для звантаження і подальшого друку. Таким чином, виробники зможуть самостійно організувати його розміщення на своїх товарах. У "відомстві" пообіцяли, що простежать за виконанням цього розпорядження. Також там збираються проводити промо-акції з популяризації "вітчизняного" виробника.

Тим часом Київ (Україна) і Баку (Азербайджан) прийшли до спільної угодою не пропускати через свої кордони товари, вироблені на непідконтрольних їм територіях.

"Глави митних структур (обох країн - ред.) зустрілися і виробили механізм, відповідно до якого товари з цих територій можуть поставлятися в тому випадку, якщо ліцензовані центральною владою – Києвом і Баку... Наприклад, маркування на шампанському. Якщо там написано Україна, Артемівський завод (Донбас), значить все нормально. А якщо якась там Новоросія або ще щось в цьому дусі, то природно, Азербайджан не буде їх приймати. Подібний підхід застосовується і до товарів з Нагірного Карабаху", – розповів посол України в Азербайджані Олександр Міщенко.

Нагадаємо, депутат Ігор Лапін, як і обіцяв, приніс на засідання Верховної Ради продукцію, вироблену в "ДНР": горілку і сигарети. Він збирається донести факт їх продажу на території України Державній фіскальній службі.

Другие новости