ПоддержатьУкраїнська

В штабі АТО розповіли про втрати ЗСУ та терористів під Авдіївкою

StopCor
StopCor

StopCor

В штабі АТО розповіли про втрати ЗСУ та терористів під Авдіївкою

У штабі АТО зранку, 2 лютого, розповіли про нові невдалі спроби бойовиків атакувати ЗСУ в Авдіївці. Тут НЗФ використовували Гради, важку артилерію і танки. Втрат зазнали як ЗСУ, так і бойовики, резюмував речник прес-центру штабу АТО Леонід Матюхін.

У прес-центрі штабу АТО підтвердили загибель двох українських військових, також стало відомо про поранених та травмованих.

"Загалом зафіксовано 67 обстрілів. На жаль, двоє наших військових загинули, десять – поранено та четверо – травмовано", – повідомили у штабі АТО.

Втрат зазнали й бойовики, атаки яких кілька разів вдало відбивали сили антитерористичної операції. Мова йде про найгарячішу точку на Донбасі – Авдіївську "промку".

"Минулої доби Російсько-окупаційні війська продовжили обстрілювати Авдіївку з важкого озброєння, використовуючи РСЗВ БМ-21 Град, 152 та 122 міліметрову артилерію, танки. Загарбниками було здійснено декілька спроб атакувати захисників України, та зазнавши втрат, вони щоразу змушені були відступати. Не дивлячись на домовленості, увечері злочинці знову обстрілювали наші позиції в районі Авдіївки", – повідомив Матюхін.

Загалом артилерія противника відзначилась по всій лінії фронту, особливу увагу бойовики приділили Донецьку та околицям Маріуполя.

"З артилерії різних калібрів вели вогонь по Верхньоторецькому. На Маріупольському напрямку окупанти з РСЗВ БМ-21 Град та 122 міліметрової артилерії вели вогонь по Водяному. По Красногорівці – танк, 122 міліметрова артилерія, 120 та 82 міліметрові міномети, гранатомети та стрілецька зброя. З 122 міліметрової артилерії, мінометів, обстріляли Гранітне, Богданівку та Широкине. По Мар'їнці та Чермалику вогонь вели міномети різних калібрів. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – по Широкиному, Новотроїцькому, Новомихайлівці та Новогригорівці", - розповіли у прес-центрі.

Найспокійнішим напрямком, у порівнянні з іншими секторами зони АТО, був Луганський. Артилерія "армії ЛНР" обстрілювала Кримське та Врубівку. З мінометів НЗФ вдарили по Катеринівці, Новозванівці, Троїцькому та Попасній, а зі стрілецької зброї – по Кримському.

Нагадаємо, начальник поліції Донеччини В'ячеслав Аброськін підтвердив інформацію про втечу родин бойовиків "ДНР" у Росію,  а також назвав точні цифри втрат серед НЗФ за одну добу.

Другие новости