ПоддержатьУкраїнська

Біля аеропорту "Бориспіль" затримали українця з великою партією кокаїну

StopCor
StopCor

StopCor

Біля аеропорту 'Бориспіль' затримали українця з великою партією кокаїну

Правоохоронці затримали біля аеропорту "Бориспіль" громадянина України, який привіз з Панами 5,5 кг кокаїну майже на 10 млн грн, передає УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

За інформацією прес-служби, столична прокуратура надала СБУ санкцію на негласні слідчі дії для встановлення та фіксації контрабанди великої партії кокаїну з Панами.

"За результатами проведення вказаної слідчої дії біля Міжнародного аеропорту "Бориспіль" затримано 38 річного громадянина України під час завантаження наркотичного засобу у власний автомобіль", – йдеться у повідомленні.

Як розповіли у прокуратурі, українець приховав наркотичний засіб від митного контролю у стінках 18 коробок від роликових ковзанів загальною вагою понад 5 з половиною кілограмів.

"Середня вартість такої кількості кокаїну на "чорному ринку" становить близько 10 мільйонів гривень", – уточнили у прес-службі.

У прокуратурі поінформували, що затриманому повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 3 ст. 305 КК України – контрабанди наркотичного засобу в особливо великих розмірах, покарання за яке становить від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На даний час вирішується питання щодо обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, призначено судово-хімічну експертизу та тривають першочергові слідчі дії.

За попередньою інформацією затриманий відбув 8 років позбавлення волі у Сполучених Штатах Америки за заволодіння шахрайським шляхом близько 15 млн доларів США, після чого останнього було депортовано до України.

Другие новости

Подозрение в неправомерных действиях: бывшему должностному лицу ВСУ пришлось внести залог в 30 млн гривен

Подозрение в неправомерных действиях: бывшему должностному лицу ВСУ пришлось внести залог в 30 млн гривен

ГБР раскрыло новый случай незаконного обогащения бывшего руководителя военного подразделения ВСУ

Во ВОО 'Стоп коррупции' отреагировали на обвинения в причастности ячейки в Житомирской области к продаже гумпомощи

Во ВОО "Стоп коррупции" отреагировали на обвинения в причастности ячейки в Житомирской области к продаже гумпомощи

В известной антикоррупционной организации опровергли упреки в причастности к волонтерской деятельности задержанного Кушнира

Женщина, которая искала сюжеты для пропаганды кремля, оказалась под стражей за оправдание военных преступлений россии

Женщина, которая искала сюжеты для пропаганды кремля, оказалась под стражей за оправдание военных преступлений россии

СБУ задержала коллаборантку, которая помогала кремлевским СМИ оправдывать агрессию против Украины