ПоддержатьУкраїнська

"Рильце в пушку" – держреєстратор Рилєєв дав хід фейковим документам

StopCor
StopCor

StopCor

'Рильце в пушку' – держреєстратор Рилєєв дав хід фейковим документам

Ситуація з херсонськими рейдерами набирає обертів – у справі із захопленням майна підприємства «КПД-5-с» новий виток: 6 квітня державний реєстратор Олександр Рилєєв позбавив частину підприємства «КПД-5-с», компанію «Паритет»,  частки у 30,2% статутного капіталу. Але детальне вивчення документів, згідно з якими оформлено дане рішення, дає змогу стверджувати: вони сфальсифіковані.

Якщо уважно придивитись до договору купівлі-продажу корпоративних прав, за яким третину статутного капіталу компанії «Паритет» було нібито продано іншій компанії, «Продсервіс», то можна побачити: ідентифікаційний код юридичної особи вказаний один, утім на печатці, яка, до речі, перекриває сам код, зазначені зовсім інші цифри!

Начальник Головного управління юстиції в Херсонській області Костянтин Хутковський розводить руками і каже: державний реєстратор Рилєєв не його підлеглий. «Якби Рилєєв був моїм підлеглим, ми могли б говорити про якісь методи на нього впливу. Але він у мене не працює, в управлінні юстиції він не працює, в структурі Мін'юсту він не працює», - відхрещується від незаконного рішення пан Хутковський.

Втім, не вбачає своєї вини і власне пан Рилєєв. «Мені про це нічого не відомо, у нас же проста процедура, це ж нотаріус мав перевіряти», - виправдовується державний реєстратор КП «Центр державної реєстрації».

Утім, «СтопКору» вдалось провести справжню очну ставку між «неуважним» реєстратором та постраждалою стороною. Окрім підробки договору, очна ставка виявила і те, що рішення власника «Паритету» про надання повноважень пану Чернієвському – відсутнє: повноваження підписанта Цепелєва закінчилися ще у вересні минулого року. Самі ж документи, які за законом мали впродовж трьох днів віддати на збереження, більш як два тижні залишались у державного реєстратора Рилєєва. На думку фахівців, за законом він повинен був зупинити реєстрацію і надати час заявнику виправити помилки й подати всі необхідні документи. «В нього був час розібратися в цих документах, чи відповідають вони законодавству України. І він мав встановити, що договір купівлі продажу підроблений – не та печатка стоїть», - зазначає юрист Сергій Міловський. Втім, нічого з цього паном Рилєєвим чомусь зроблено не було.

Подробиці цієї резонансної справи переглядайте в сюжеті. 

https://youtu.be/vSYecCxyy4Y

Другие новости

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет