ПоддержатьУкраїнська

Україна заборонить продаж товарів з поміткою "Зроблено в ДНР"

StopCor
StopCor

StopCor

Україна заборонить продаж товарів з поміткою 'Зроблено в ДНР'

В окупованому Донецьку презентували єдиний "державний" логотип "Зроблено в ДНР", який збираються розміщувати на всіх товарах, вироблених в "республіці". Тим часом влада України й Азербайджану заборонила ввезення такої продукції на підконтрольну їм територію.

Новину повідомляє "Преса України".

Презентацією логотипу "Зроблено в ДНР" займалося "міністерство промисловості та торгівлі ДНР". Його розробили місцеві дизайнери. Він повинен бути розміщений на всіх товарах і "брендах", які виробляються на окупованій території Донецької області.

"Громадянин, приходячи в магазин, повинен чітко знати, де знаходиться продукт, створений нашими виробниками. Наш продукт якісніший, ніж український. Тому логотип таких товарів повинен бути єдиним", – пояснив "в.о. міністра промисловості та торгівлі ДНР" Олексій Грановський.

Логотип збираються розмістити на сайті "міністерства" і зробити доступним для звантаження і подальшого друку. Таким чином, виробники зможуть самостійно організувати його розміщення на своїх товарах. У "відомстві" пообіцяли, що простежать за виконанням цього розпорядження. Також там збираються проводити промо-акції з популяризації "вітчизняного" виробника.

Тим часом Київ (Україна) і Баку (Азербайджан) прийшли до спільної угодою не пропускати через свої кордони товари, вироблені на непідконтрольних їм територіях.

"Глави митних структур (обох країн - ред.) зустрілися і виробили механізм, відповідно до якого товари з цих територій можуть поставлятися в тому випадку, якщо ліцензовані центральною владою – Києвом і Баку... Наприклад, маркування на шампанському. Якщо там написано Україна, Артемівський завод (Донбас), значить все нормально. А якщо якась там Новоросія або ще щось в цьому дусі, то природно, Азербайджан не буде їх приймати. Подібний підхід застосовується і до товарів з Нагірного Карабаху", – розповів посол України в Азербайджані Олександр Міщенко.

Нагадаємо, депутат Ігор Лапін, як і обіцяв, приніс на засідання Верховної Ради продукцію, вироблену в "ДНР": горілку і сигарети. Він збирається донести факт їх продажу на території України Державній фіскальній службі.

Другие новости

На Житомирщине руководитель благотворительного фонда продавал 'гуманитарные' автомобили, предназначенные для ВСУ

На Житомирщине руководитель благотворительного фонда продавал "гуманитарные" автомобили, предназначенные для ВСУ

Информация о продаже руководителем БФ таких автомобилей свободно распространялась в общине.

Путевка в Румынию для уклоняющегося за 9 тыс. евро: на Буковине разоблачили перевозчика и группу его 'клиентов'

Путевка в Румынию для уклоняющегося за 9 тыс. евро: на Буковине разоблачили перевозчика и группу его "клиентов"

Пограничники разоблачили канал контрабанды людей через госграницу в Черновицкой области