ПоддержатьУкраїнська

Росія намагається звинуватити Україну у саботажі «нормандського формату», – воєнний експерт

Надежда Рогальская
Надежда Рогальская

Редактор, аналитик

Росія намагається звинуватити Україну у саботажі «нормандського формату», – воєнний експерт

Зворотний бік нормандського формату: у чому полягають ризики для України? Росія погодилася на перемовини та на продовження діалогу, але за умови прямих контактів між Києвом і терористами. За два тижні Кремль спробує розіграти цю карту, звинувативши Україну у небажанні мирного врегулювання конфлікту на Сході України шляхом безпосередніх перемовин з представниками окупаційної влади, вважає воєнний експерт Дмитро Снєгирьов.

 Дмитро Снєгирьов на телеканалі ATR Фото: скриншот

Ключові загрози так званого нормандського формату для України полягають у показовій «договороспроможності» Росії. На цьому наголосив воєнний експерт, співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов в ефірі телеканалу ATR.

«У чому полягають ризики нормандського формату? Росія цією зустріччю показала свою начебто договороспроможність. Захід говорить про те, що наразі відбувається ескалація. Питань немає – ми сідаємо за стіл перемовин. І що ви наразі скажете Путіну? Понад те, він погодився на чергову зустріч за два тижні. Але основна вимога Кремля – безпосередній діалог між Києвом, Луганськом і Донецьком», – зазначає аналітик.

 Нормандська зустріч Фото: Mikhail Metzel / Contributor

За його словами, Росія намагається представити цей трикутник у форматі суто «громадянської війни». Експерт прогнозує, що риторика Кремля у наступному раунді перемовин зводитиметься до звинувачень України у зриві перемовин.

«Вони вийдуть і скажуть: "Ми вам дали два тижні часу. І запропонували варіант деескалації, на який не погодилась українська сторона". І питання начебто будуть вже не до Росії. А до української делегації, що буцімто блокує російські мирні ініціативи», – зауважив Снєгирьов.

Другие новости