ПоддержатьУкраїнська

США ввели санкції проти чотирьох українських політиків

Артем Некрасов
Артем Некрасов

Журналист, редактор

США ввели санкції проти чотирьох українських політиків

20 січня на сайті міністерства фінансів США з'явився список з 4-х українців, проти яких ввели санкції із-за "шкідливої зарубіжної діяльності" в інтересах Росії. Це Козак, Волошин, Олейник і Сивкович.

 США ввели санкції проти чотирьох українських політиків - фото ukrinform.ua

«Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів (OFAC) запровадив санкції проти чотирьох осіб, причетних до дій російського уряду щодо впливу, спрямованого на дестабілізацію України», - наголошують американці в міністертсві.

При цьому наголошується, що нинішні обмеження є частиною загальних зусиль США щодо протидії особам та організаціям, які поширюють російську дезінформацію.

Зокрема, санкції запроваджені проти народних депутатів України від ОПЗЖ Тараса Козака й Олега Волошина, котрих прес-служба Мінфіну США назвала "пішаками ФСБ" в Україні.

У Мінфіні США заявили, що Козак, який контролює кілька телеканалів в Україні, підтримав план ФСБ щодо «очорнення» команди Президента України та використовував ЗМІ, щоби поширити дезінформацію про вибори в США.

Олег Волошин, за даними Мінфіну США, «співпрацював з російськими представниками, щоби підірвати позиції українських урядовців, а також захищав інтереси Росії». Він також взаємодіяв з Костянтином Килимником, пов’язаним з російською розвідкою та спробами вплинути на президентські вибори в США.

Крім того, санкції запроваджені щодо колишнього народного депутата від «Партії регіонів» Володимира Олійника та ексзаступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.

Нагадаємо:

  • 11 травня Генпрокурор підписала повідомлення про підозру Медведчуку і Козаку у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.
  • В СБУ наголосили, що мають "аргументовані докази протиправної діяльності та співпраці даних осіб з країною-агресором". Досудове розслідування триває.
  • 13 травня суд посадив Медведчука під домашній арешт, а 14 травня на нього вдягнули електронний пристрій контролю.
  • Служба безпеки України отримала дозвіл на затримання нардепа Тараса Козака. За словами одного з лідерів "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука, Козак перебуває на лікуванні у Білорусі.

Другие новости