ПоддержатьУкраїнська

На Дніпропетровщині побили журналістів, а на Київщині готують «карусель»: у столиці розповіли про хід кампанії-2020

StopCor
StopCor

StopCor

На Дніпропетровщині побили журналістів, а на Київщині готують «карусель»: у столиці розповіли про хід кампанії-2020

Свято наближається: до дня виборів залишилося менш ніж два тижні. Одна з головних тенденцій кампанії – зловживання службовим становищем з боку посадовців для створення преференцій окремим кандидатам. Окрім адмінресурсу, місцеві «царьки» не гребують і силовими діями. Про це повідомив науковий консультант ГО «Стоп корупції» Олександр Чекмишев в ході чергового брифінгу, присвяченого місцевим перегонам-2020.

https://www.youtube.com/watch?v=ZIoepi6zFvE

Тривожна новина надійшла з села Грушувато-Криничне на Дніпропетровщині. Там на журналістів «СтопКору», які знімали сюжет про будинок голови облради, було скоєно напад. Одразу після зйомок на локацію прибув приватний підприємець Рой, на пару з яким посадовець утримує будинок, із натовпом помічників-«тітушок».

Поплічники Роя заблокували автівку «СтопКору». Від журналістів вимагали віддати відзнятий матеріал. Пізніше у них відібрали камери, мікрофон, забрали телефони та особисті речі. Звичайно, після цього на місце інциденту медійники викликали правоохоронців.

До знімальної групи на розкішній Audi Q8 приїхав депутат облради Рой Фото: СтопКор

Нагадаємо також, що наприкінці вересня в Олевській ОТГ на Житомирщині було скоєно напад на активіста ГО «Стоп корупції» Олександра Ігнатьєва: йому зламали ніс та спричинили струс мозку. Замах, за його словами, скоїв представник екснардепа Пашинського – Андрій Іванов.

Як повідомляє Олевський осередок «СтопКору», Іванову вручили дві підозри – за напад і за розкрадання коштів на зведенні модульних будиночків для прикордонників на кордоні з Білоруссю. Разом із начальником митниці у 2018 році вони вкрали 800 тисяч гривень, а будинків досі немає.

Постраждалий кандидат в депутати Олевської ОТГ Ігнатьєв розповів про деталі нападу Фото: СтопКор.

Інша надзвичайна подія сталась на Київщині, в Богуславській ОТГ – у селі Киданівка. Колишній сільський голова, а нині виконувач обов’язків старости Борис Зорич, який, до речі, є фігурантом кримінального провадження, що розглядається у суді, вдався до технології накручування голосів, відомої ще з часів Януковича.

В.о. старости зареєстрував на кілька адрес у селі чотири десятки немісцевих громадян, які у день виборів приїдуть до Киданівки й проголосують за того, на кого вкаже пан Борис. За кого – зрозуміло, бо він сам балотується у Богуславській ОТГ. При цьому Зорич навряд чи володіє коштами для такої оборудки, тому, ймовірно, його хтось спонсорує.

У Львові активіст ГО «Стоп корупції» Віктор Палас провів перевірку агітаційних наметів у трьох районах: Личаківському, Галицькому та Сихівському. Порушення скрізь однотипні: зовнішня реклама без дозвільних документів, порушення благоустрою. Головні порушники – «Європейська солідарність», «Слуга народу», «Удар», «Свобода». Про всі виявлені факти активіст повідомив поліцію.

У Києві місцевий адвокат і кандидат до Київради Віктор Смолій вдався до нетрадиційної реклами на грані фолу: у відеоролику молодий чоловік африканської зовнішності з використанням ненормативної лексики закликає голосувати за Смолія.

На Чернігівщині правоохоронці почали кримінальне провадження за фактом стрілянини поблизу агітаційного намету. Учора до поліції надійшло повідомлення, що в центрі Бобровиці невідомі пошкодили намет однієї з партій, згодом конфлікт переріс у бійку із застосуванням зброї. На місце виїхали патрульні та слідчо-оперативна група.

Правоохоронці встановили, що один з місцевих жителів попрохав агітаторку прибрати намет ОПЗЖ. Жінка покликала керівника місцевого осередку партії, а потім між чоловіками зв’язалась бійка. Слідчі відкрили провадження за статтею 125 ККУ – умисне легке тілесне ушкодження. Крім того, поліціянти склали адмінпротокол на чоловіка, що зіпсував агітаційний намет.

Загалом за 14 жовтня 2020 року зафіксовано 181 заяву про порушення виборчого процесу.

Другие новости

'Он должен быть более жестким': заместитель комбрига 3-й ОШБ Жорин высказался по закону о мобилизации

"Он должен быть более жестким": заместитель комбрига 3-й ОШБ Жорин высказался по закону о мобилизации

Военный Максим Жорин считает, что нормы и положения законопроекта о мобилизации должны быть более жесткими

Продавали электронные сигареты без акцизов на 2,5 млн грн: в Закарпатье разоблачили торговцев

Продавали электронные сигареты без акцизов на 2,5 млн грн: в Закарпатье разоблачили торговцев

На Закарпатье БЭБ разоблачило торговцев контрафактиными электронными сигаретками.

У Украины закончились ракеты для 'Patriot', 'IRIS-T' и других систем ПВО, - военный эксперт BILD

У Украины закончились ракеты для "Patriot", "IRIS-T" и других систем ПВО, - военный эксперт BILD

Эксперт напомнил, что говорил об этом еще несколько недель назад, но тогда ему почти никто не поверил

Бурение артезианской скважины с убытком в полмиллиона гривен: разоблачили экс-заместителю директора 'Киевводфонд'

Бурение артезианской скважины с убытком в полмиллиона гривен: разоблачили экс-заместителю директора "Киевводфонд"

В Киеве разоблачили коммунальщика, который организовал схему по хищению денег во время бурения артезианской скважины