ПоддержатьУкраїнська

Три роки тюрми за напад на журналістів: поліція завела справу на депутата Роя з Дніпропетровщини

StopCor
StopCor

StopCor

Три роки тюрми за напад на журналістів: поліція завела справу на депутата Роя з Дніпропетровщини

Перешкоджання професійній діяльності журналістів. Поліція Дніпропетровської області почала кримінальне провадження за ст. 171 ККУ за фактом нападу на знімальну групу «СтопКору» у селі Грушувато-Криничне. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Дніпропетровської області.

 Група осіб напала на журналістів. Фото: СтопКор.

«За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Санкція статті передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Досудове розслідування триває», — зазначили правоохоронці.

 Невідомі забрали техніку журналістів. Фото: СтопКор.

Зазначимо, що напередодні 14 жовтня під час зйомки у с. Грушувато-Криничне чинний депутат Дніпропетровської облради, кандидат від «Слуги народу» Володимир Рой та ще кілька місцевих жителів заблокували службовий автомобіль і забрали відеокамеру, мікрофон та іншу техніку у знімальної групи «СтопКору».

Після цього кореспонденти звернулись до Синельниківського відділу поліції та повідомили про інцидент.

Знімальна група проєкту проводила розслідування щодо фактів імовірних порушень виборчого законодавства під час кампанії у Дніпропетровській області.

 Депутат Дніпропетровської облради і кандидат від «Слуги народу» Володимир Рой. Фото: СтопКор.

Журналісти звернулись до ВП НП у Дніпропетровській області з проханням про перекваліфікацію справи з «перешкоджання професійній журналістській діяльності» на «напад на журналістів».

«Було розпочато досудове розслідування за ст. 171 КК, однак вчинене супроводжувалося нанесенням членам знімальної групи тілесних ушкоджень, а також було вчинене організованою групою, оскільки у його вчиненні брали участь більше трьох осіб з розподілом функцій учасників групи. Відповідно до ст. 345-1 КК України, умисне заподіяння журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності, вчинені організованою групою, караються позбавленням волі на строк від семи до чотирнадцяти років», – зазначають у юридичному департаменті ГО «Стоп корупції».

Другие новости