ПоддержатьУкраїнська

США ввели санкції проти чотирьох українських політиків

Артем Некрасов
Артем Некрасов

Журналист, редактор

США ввели санкції проти чотирьох українських політиків

20 січня на сайті міністерства фінансів США з'явився список з 4-х українців, проти яких ввели санкції із-за "шкідливої зарубіжної діяльності" в інтересах Росії. Це Козак, Волошин, Олейник і Сивкович.

США ввели санкції проти чотирьох українських політиків - фото ukrinform.ua

«Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів (OFAC) запровадив санкції проти чотирьох осіб, причетних до дій російського уряду щодо впливу, спрямованого на дестабілізацію України», - наголошують американці в міністертсві.

При цьому наголошується, що нинішні обмеження є частиною загальних зусиль США щодо протидії особам та організаціям, які поширюють російську дезінформацію.

Зокрема, санкції запроваджені проти народних депутатів України від ОПЗЖ Тараса Козака й Олега Волошина, котрих прес-служба Мінфіну США назвала "пішаками ФСБ" в Україні.

У Мінфіні США заявили, що Козак, який контролює кілька телеканалів в Україні, підтримав план ФСБ щодо «очорнення» команди Президента України та використовував ЗМІ, щоби поширити дезінформацію про вибори в США.

Олег Волошин, за даними Мінфіну США, «співпрацював з російськими представниками, щоби підірвати позиції українських урядовців, а також захищав інтереси Росії». Він також взаємодіяв з Костянтином Килимником, пов’язаним з російською розвідкою та спробами вплинути на президентські вибори в США.

Крім того, санкції запроваджені щодо колишнього народного депутата від «Партії регіонів» Володимира Олійника та ексзаступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.

Нагадаємо:

  • 11 травня Генпрокурор підписала повідомлення про підозру Медведчуку і Козаку у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.
  • В СБУ наголосили, що мають "аргументовані докази протиправної діяльності та співпраці даних осіб з країною-агресором". Досудове розслідування триває.
  • 13 травня суд посадив Медведчука під домашній арешт, а 14 травня на нього вдягнули електронний пристрій контролю.
  • Служба безпеки України отримала дозвіл на затримання нардепа Тараса Козака. За словами одного з лідерів "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука, Козак перебуває на лікуванні у Білорусі.

Другие новости

Священники ПЦУ проводят богослужения на оккупированных территориях подпольно.

Священники ПЦУ проводят богослужения на оккупированных территориях подпольно.

Несмотря на опасность, которую несет подобная деятельность, священники собирают общину где-то так, чтобы никто не знал об этом

Стало известно, на какую сумму ущерб нанесли вражеские обстрелы энергетике Украины

Стало известно, на какую сумму ущерб нанесли вражеские обстрелы энергетике Украины

Основные повреждения вследствие массированных атак получили объекты тепловой и гидрогенерации, а также системы передачи электроэнергии