ПоддержатьУкраїнська

Бомбосховища Києва: де ховатись у разі повітряної тривоги та як шукати укриття

Надежда Рогальская
Надежда Рогальская

Редактор, аналитик

Бомбосховища Києва: де ховатись у разі повітряної тривоги та як шукати укриття

Україна вже четверту добу захищається від російської агресії, у Києві оголошено комендантську годину до 8:00 понеділка, 28 лютого. Під час повітряної тривоги жителям необхідно взяти із собою речі першої необхідності, документи, гроші, запас їжі, води та спуститися у захисні споруди цивільного захисту. Усі бомбосховища Києва можна знайти на інтерактивній мапі чи через спеціалізований телеграм-бот.

 Де шукати бомбосховища Києва Фото: 5 канал

Міський голова Києва 27 лютого оприлюднив звернення до жителів міста, в якому закликав киян зберігати витримку та залишатися вдома або в укриттях. Він також повідомив, що наразі столичний метрополітен не працює, але підземні станції метро працюють як укриття для людей. Усі бомбосховища Києва наведено на інтерактивній мапі від Київради.

На карті позначені у районах міста всі доступні підвали, підземні переходи, підземні паркінги, станції метро тощо. Окремо позначені підземні переходи і паркінги, обладнані пандусами.

 Інтерактивна мапа укриттів столиці Фото: скриншот

За інформацією директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука, мапу було повністю оновлено у середині лютого цього року. Перед цим міська влада провела перевірку фонду захисних споруд цивільного захисту міста.

Як повідомило ТСН, знайти найближчі до вас бомбосховища Києва можна також за допомогою месенджера.

У Telegram діє бот, який показує найближчі укриття.

 Бот для пошуку укриттів Києва Фото: скриншот

Для цього вам необхідно:

  1. Вийти на @safe_space_ua_bot;
  2. Ввести свою геолокацію;
  3. Натиснути на іконку скріпки;
  4. Обрати «Розташування»;
  5. Натиснути «Надіслати моє розташування».
  6. Нагадаємо:

    • Минулого тижня після звернення активістів ВГО «Стоп корупції» міська рада промоніторила бомбосховища Бердичева. Як стало відомо правозахисникам, протягом 2021 року кошти з бюджету Бердичівської територіальної громади на утримання захисних споруд цивільного захисту не виділялися.
    • Після цього за розпорядженням міського голови у Бердичівській мерії терміново розробили інтерактивну мапу з захисними спорудами та підвальними приміщеннями, розташованими на території громади.

    Другие новости