ПоддержатьУкраїнська

Накипіло: в Ізюмі на Харківщині збирається мітинг, мер «морозиться»

Наталья Полынкова
Наталья Полынкова

Региональный редактор

Накипіло: в Ізюмі на Харківщині збирається мітинг, мер «морозиться»

Здорожчання хліба й антисоціальна політика місцевої влади підігрівають обурення ізюмців. Люди збираються 25 січня виходити на вулиці. Про це повідомили в Ізюмському відокремленому підрозділі ВГО «Стоп корупції».

 В Ізюмі обурені жителі готуються виходити на мітинг 25 січня Фото: СтопКор

Соціальна напруга в Ізюмі на Харківщині. Жителі міста скаржаться на зростання комунальних тарифів, ігнорування соціальних потреб із боку міськради. А тут ще й про здорожчання хлібу оголосили. Місцеві жителі збираються виходити на мітинг 25 січня.

Про це повідомив керівник Ізюмського відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» та депутат Ізюмської міської ради Юрій Козлов.

«Депутати Марченка, у яких контрольний пакет акцій Ізюмського хлібозаводу, хочуть підвищити вартість соціального хліба на 50%. У Європі буханець хліба коштує 2-3 євро, у нас він коштуватиме трохи менше 1 євро. Тому депутати Марченка вважають, що слід прийняти європейський вектор розвитку цін та довести ціну хліба до європейських цін (приблизно 90 грн за буханець) протягом найближчого року. А заробітну плату не платити, що, на їхню думку, є великою інвестицією у майбутнє!» — таке припущення висловив Козлов.

https://www.facebook.com/100013137638835/videos/917901765760476/

Через порушення регламенту роботи сесії Ізюмської міськради 16 січня опозиційні до міського голови депутати двічі викликали поліцію.

«П’ять найважливіших питань обранці ухвалили навіть без обговорення. Це фінансові питання, вони стосуються усіх 50 тисяч жителів Ізюмської громади!» — пояснює Козлов.

Також Юрій Козлов нагадав про те, що промерська більшість у міськраді Ізюма кілька місяців ігнорує запропоновані соціальні ініціативи. Серед них: зниження вартості водопостачання, безплатний проїзд для пенсіонерів, допомога самотнім матерям тощо. Усі 26 проєктів пройшли необхідне погодження, утім просто не виносяться на голосування протягом кількох сесій, підкреслює антикорупціонер.

Через накопичення соціальних проблем, зростання комунальних тарифів і ігнорування потреб громади у місті назріває соціальний вибух. Уже відомо, що наступного тижня збирається масштабний мітинг під міською радою.

Депутати завітали до міського голови Валерія Марченка та запитали, чи вийде він до громади 25 січня?

 Мер Ізюма Валерій Марченко не відповів на питання, чи вийде до мітингувальників 25 січня Фото: скриншот

Голова ОТГ всіляко ухилявся від прямої відповіді та кілька разів замість відповіді ставив зустрічне запитання. «Чи є питання до роботи міської влади?» — повторював він. Діалог із депутатом, оприлюднений у соціальних мережах, перейшов до стадії «хто кому дурень».

«Дурень, імовірно, ти, бо не розумієш», — висловився мер до депутата. А потім просто втік зі свого кабінету.

Позиція очільника громади шокувала містян і спричинила жваве обговорення у соціальних мережах. "Так йому ж усе одно!", "да ужжжж.... мер, як завжди, на морозі",  "знову, як минулого року, поїде у відпустку на острови" - коментують відео жителі Ізюма.

За інсайдерською інформацією ізюмських антикорупціонерів, напередодні запланованої акції Валерій Марченко неофіційно їздить підприємствами міста та вмовляє людей не виходити на мітинг, а натомість зранку 25 січня прийти до нього для перемовин.

Нагадаємо:

  • Як повідомляв «СтопКор», у січні 2021 року, під час масових протестів в Ізюмі, занепокоєний через тарифний майдан очільник ОТГ терміново пішов у відпустку. Протести проти зростання комунальних тарифів в Ізюмі тривали 2 дні – 10 та 11 січня. Обурені люди зайняли будівлю міськради. Утім, мера на робочому місці не знайшли – він терміново оформив відпочинок.

Другие новости