ПоддержатьУкраїнська

Подяка від АТОвців і церкви: у Марганці нагородили антикорупціонера Лук’яненка

Наталья Полынкова
Наталья Полынкова

Региональный редактор

Подяка від АТОвців і церкви: у Марганці нагородили антикорупціонера Лук’яненка

Заступник мера Марганця та координатор місцевого підрозділу ВГО «Стоп корупції» Роман Лук’яненко отримав почесну грамоту за допомогу марганецьким АТОвцям і відзнаку за заслуги перед Православною Церквою України.

 Роман Лук'яненко отримав відзнаки від захисників України і Української церкви Фото: СтопКор

Почесна грамота за допомогу марганецьким АТОвцям і сприяння патріотизму з нагоди Дня захисника України, а також відзнака за заслуги перед Православною Церквою України в славетному козацькому краї з нагоди 100-ліття проголошення Української Автокефальної Православної Церкви. Такими почесними нагородами поповнилася скарбничка заступника міського голови Марганця й координатора міського підрозділу ВГО «Стоп корупції» Романа Лук’яненка.

Про це повідомили у марганецькому відокремленому підрозділі ВГО «Стоп корупції».

14 жовтня Роман Лук’яненко взяв участь у мітингу, присвяченому Дню захисника України. На мітингу військові, волонтери та громадські активісти  вшанували пам'ять Героїв. Під час заходу Лук’яненка  нагородили почесною грамотою «За допомогу громадській організації "Об’єднання ветеранів АТО “Січ”" та сприяння патріотизму». Почесну грамоту вручив керівник громадської організації «Об’єднання ветеранів АТО "Січ"» Олександр Щелоков.

«Я знаю Романа Миколайовича дуже давно. Це дуже чесна і принципова людина. Зверталися з великою кількістю питань: і щодо пільгового проїзду для учасників АТО, і щодо встановлення пам’ятника. Він допомагає налагодити комунікацію з виконкомом. Завдяки його сприянню наші хлопці отримали нагороди до Дня Незалежності. А також вдалося встановити сіті-лайти зі світлинами наших земляків – захисників України. Загалом, дуже багато у чому ми відчуваємо підтримку. Ця людина ніколи не скаже: "Якось потім"», — зазначив пан Щелоков у коментарі «СтопКору».

Роман Лук’яненко високо оцінив нагороду від організації захисників України.

«Друзі, щиро вдячний вам за відзнаку. Для мене це велика честь. Адже це не просто почесна грамота — це розуміння того, що мій внесок і підтримка допомагають тим, хто готовий у будь-яку хвилину стати на захист своєї сім’ї, народу і всієї країни.

Дякую вам, шановні захисники і захисниці України, за можливість жити і працювати під мирним небом», — зазначив Роман.

Зазначимо,  Роман Лук’яненко тримає зв’язок з громадськими активістами, допомагає розв'язувати питання: і як представник місцевого самоврядування, і як юрист – в оформленні документів, і як громадський діяч.  Зокрема, ще 2019 року Лук’яненко допоміг АТОвцям в оформленні документів для участі у конкурсному відборі до громадської ради при облдержадміністрації Дніпропетровщини. У результаті марганецькі активісти увійшли до складу громради. Також Лук’яненко підтримав ініціативу громадськості щодо розміщення подяк землякам, які  служать в АТО. Тепер опікується ініціативою встановлення пам’ятника героям АТО коштом місцевого бюджету, а також небайдужих волонтерів, активістів і депутатів різних рівнів - обласної, місцевих рад, а також народних депутатів України .

А 17 вересня Роман Лук’яненко одержав ще одну нагороду — відзнаку «За заслуги перед Православною Церквою України в славетному козацькому краї з нагоди 100-ліття проголошення Української Автокефальної Православної Церкви».

Також Роману подарували Ікону Божої Матері «Несподівана Радість», що покликана нагадувати кожному про милосердя, доброту та любов до нас Небесної Цариці.

 За заслуги перед Українською церков'ю Роману Лук'яненку подарували ікону Фото: СтопКор

Ювілейну грамоту надав Благочинний Нікополя та району  ігумен Меркурій Скороход.

«Не один рік знаю цю людину, яка завжди готова пожертвувати свій час та сили для того, щоб виявити милосердя спраглим, почути біль душі та допомогти. А джерелом і рушійною силою Благочинного, звісно, завжди є віра. Надзвичайно приємно було отримати цю відзнаку, яка надихає на продовження плідної праці», — підкреслив Лук’яненко.

Нагадаємо:

  • Крім того, марганецька команда депутатів-стопкорівців взялася за стягнення збитків і наповнення бюджету. Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат через корупційну домовленість із попередньою владою міста роками сплачує найнижчу земельну ставку в Україні. Спільними зусиллями для АТ «МГЗК» встановлено новий тариф на роки наперед для наповнення міського бюджету задля розвитку громади.
  • Також нагадаємо, як повідомляв «СтопКор», громадського діяча, журналіста «СтопКору» з Марганця Володимира Садикова відзначили подякою міського голови «за сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий внесок у розвиток засобів масової інформації м.Марганець». На його рахунку — гучні  розслідування щодо фактів корупції та розкрадання місцевого бюджету за часів колишнього мера.

Другие новости