ПоддержатьУкраїнська

Пєсков заявив, що Москва не може більше терпіти "вторгнення" НАТО в Україну

Владимир Садыков
Владимир Садыков

Редактор ленты новостей

Пєсков заявив, що Москва не може більше терпіти 'вторгнення' НАТО в Україну

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія спостерігає "поступове вторгнення" НАТО в Україну і не може більше з цим миритися.

 Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков Фото з відкритих джерел

"Ми спостерігаємо поступове вторгнення НАТО на територію України зі своєю інфраструктурою, своїми інструкторами, запасами оборонного та наступального озброєння, навчання українських військових тощо", - заявив Пєсков в інтерв'ю американському телеканалу "CNN".

Прессекретар Путіна зазначив, що такий стан справ підвів відносини РФ і НАТО до "червоної межі".

"І це було головною причиною, по якій президент Путін сказав: "Хлопці, для нас це - реальна загроза", - підкреслив Пєсков.

Нагадаємо:

  • У середу 12 січня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що країни Альянсу готові почати серію переговорів з РФ, проте не готові йти на компроміси, які стосуються територіальної цілісності деяких країн.
  • Міноборони РФ заявив, що відносини між Росію і НАТО на сьогодні знаходяться на критично низькому рівні. Альянс нібито відкидає пропозиції щодо деескалації.
  • Президент РФ Володимир Путін попередив Захід, що реакція Москви на розширення НАТО "може бути різною". Російський диктатор додав, що реакція Москви залежатиме "від рекомендацій військових експертів".

Другие новости