ПоддержатьУкраїнська

Павліченко: одеський суддя Чванкін 5 років незаконно здійснює судочинство

Дмитрий Слободяник
Дмитрий Слободяник

Журналист, редактор

Павліченко: одеський суддя Чванкін 5 років незаконно здійснює судочинство

Скандальний суддя Сергій Чванкін звернувся до суду з позовом проти відомого правозахисника Дмитра Павліченка після того, як останній заявив, що суддя не має права здійснювати судочинство. Суд без участі Павліченка «за 5 хвилин» зобов’язав спростувати інформацію та сплатити Чванкіну 20 тис. грн.

 Суддя Чванкін подав на Павліченка в суд Фото: СтопКор

Павліченко ознайомився з матеріалами справи та виявив, що Чванкін доказів щодо законності своєї діяльності не надав. Тому активіст провів власне розслідування.

«Я з’ясував, що Чванкін не має стосунку до судочинства. У Київському міському суді Одеси мені надали присягу, яка сформульована невірно – там немає уточнення, кому дається присяга. Хоча присягати він мав українському народові. Понад те, немає позначки, що він урочисто в присутності президента приймав присягу», – наголосив Павліченко.

З цього приводу правозахисник звернувся до Офісу президента України. У відповіді йдеться, що в ОП зазначені відомості відсутні.

«Чванкін відношення до правосуддя не має, бо суддя набуває повноважень лише після урочистої присяги. Я з’ясував за допомогою Державної судової адміністрації, що Чванкін, не будучи суддею, отримав майже 11 з половиною мільйонів – це винагорода за те, що він працівник судової адміністрації. Якби він був суддею, він мав би отримувати зарплатню в суді. А до чого тут територіальна адміністрація?» – наголосив Павліченко.

За його словами, це підтверджує, що Чванкін ніколи не працював суддею, а є працівником адміністрації.

На підставі чого діяв Чванкін?

Павліченко 4 рази звернувся до Київського апеляційного суду, щоб йому надали завірені копії указу президента на призначення Чванкіна. Не надали, тож фактично відмовили.

«Отже, таких наказів немає або вони оформлені у незаконний спосіб. Але вони посилаються на указ президента від 2008 року, де він був призначений на посаду Суворівського районного суду. І другий указ президента від 2011 року. Що це значить? Я вважаю, що це підробка документів, бо президент не може двічі призначати на посаду одну й ту саму людину. Каденція судді триває 5 років і була закінчена у 2016-му (навіть якщо врахувати цей указ). Отже, на підставі чого Чванкін здійснює судочинство?»

Павліченко стверджує, що таким чином Чванкін разом із групою невідомих осіб вчинив закінчений злочин.

«З цього приводу ми подали заяву про кримінальне правопорушення і також була подана заява на перегляд справи за новими обставинами. У кримінальній справі сподіваємося на справедливе слідство», – додав правозахисник.

Учасниця пресконференції громадська діячка Ірина Олефіренко пояснила що таке факт закінченого злочину.

«Щодо державної судової адміністрації, яка не є органом судової влади. Вона є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом. Документи, які надав Павліченко, є підтвердженням даних, які свідчать про факт закінченого злочину. Якщо є підтвердження документами, то немає необхідності доводити в суді – адже це є з’ясований факт», – зазначила вона.

Раніше активісти заявляли про мільйонні статки, скандали та зв’язки з Ківаловим Чванкіна. Через одіозного суддю відбулась масштабна акція протесту.

Другие новости

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Предоставление телевизионных услуг в Тернополе превратилось в предмет судебного разбирательства после обвинения в сговоре компании, связанной с городским депутатом