ПоддержатьУкраїнська

Загроза вторгнення в Україну: Путін грає м’язами, ЗМІ плутаються у кількості військ, – Снєгирьов

Надежда Рогальская
Надежда Рогальская

Редактор, аналитик

Загроза вторгнення в Україну: Путін грає м’язами, ЗМІ плутаються у кількості військ, – Снєгирьов

Передислокація російських військ: реальна загроза вторгнення в Україну чи елемент політичного тиску з боку Кремля? Українцям слід критично підходити до публікацій у світових ЗМІ щодо концентрації збройних сил Росії поблизу кордонів з Україною, вважає воєнний експерт, співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

 Дмитро Снєгирьов Фото: скриншот

За словами аналітика, у цих повідомленнях містяться суттєві розбіжності в цифрах щодо кількості російських військ і планів Росії щодо вторгнення в Україну. Про це Снєгирьов зауважив в ефірі телеканалу Україна 24.

Він також зазначив, що перенесення дати навчань Росії та Білорусі на весну – невипадкове.

«За великим рахунком, спільні російсько-білоруські навчання, як правило, відбуваються у літні місяці – це зазвичай або червень, або серпень. Куди зараз поспішає Путін? Це – елемент військово-політичного тиску з боку Росії. Це гра м’язами, до якої слід поставитися спокійно та врівноважено», – наголосив співголова ГІ «Права справа».

 Військова техніка Росії, розміщена у Бахчисараї Фото: січневий супутниковий знімок Maxar (на сайті NYT)

Експерт закликав уважно аналізувати дані американських ЗМІ щодо ймовірного вторгнення в Україну.

«Наразі Washington Post повідомив про передислокацію на кордонах з Україною 83 батальйонно-тактичних груп. За класифікацією російської сторони, чисельність батальйонно-тактичної групи – 700-800 вояків. Тобто йдеться про приблизно 65 тисяч військовиків Росії. Натомість нещодавно американські медіа повідомляли про концентрацію російських військ на кордоні з Україною в кількості від 120 до 170 тисяч осіб. Розбіжність у цифрах – катастрофічна. ЗСУ мають бути готові до будь-якого розвитку подій», – підкреслив пан Дмитро.

Снєгирьов зауважив, що йдеться про райони передислокації, розташовані на відстані 270-300 км від кордонів України.

Тому варто тверезо оцінювати інформацію, що лунає у вітчизняних та світових ЗМІ.

«Нещодавно була озвучена інформація начебто США про те, що Росія розглядає як привід для вторгнення в Україну поширення фейкового відео з зображенням начебто кривавої атаки ЗСУ. Так от, ця інформація – не від американської розвідки. Вона була оприлюднена «Правою справою» за тиждень до того, як власне американська сторона заявила про це у ЗМІ», – додав він.

Другие новости