ПоддержатьУкраїнська

Переадресація: Ляшко прокоментував смерть чоловіка, якому не допоміг сімейний лікар

StopCor
StopCor

StopCor

Переадресація: Ляшко прокоментував смерть чоловіка, якому не допоміг сімейний лікар

Минулого тижня мережею розповсюдилась історія Дмитра Соболя, чий батько помер від коронавірусної хвороби у кареті «швидкої» дорогою з Коломиї до Івано-Франківська. Як написав чоловік на своїй сторінці у Facebook, сімейний лікар проводила консультації телефоном і радила пити «багато води». У результаті після тривалого «лікування», спілкування з іншими лікарями, працівниками «швидкої», інфекційної лікарні та гарячої лінії МОЗ (родина вживала усіх можливих заходів) – батько чоловіка помер.

У МОЗ прокоментували ситуацію та зазначили, що кожен подібний випадок має розглядатись окремо.

«Кожен такий випадок повинен розглядатися, як мінімум клініко-експертними комісіями при ОДА, а також Національною службою здоров’я України, яка контрактувала сімейних лікарів і зобов’язала їх надавати ту чи іншу медичну допомогу. Для цього ми і рекомендуємо телефонувати на гарячу лінію МОЗ», — сказав Віктор Ляшко, відповідаючи на питання «СтопКору» під час брифінгу у вівторок, 7 квітня.

Він також зазначив, що в разі наявності питань до сімейного лікаря, вони «переадресовуються» до іншої служби.

«Надалі, якщо є питання до сімейного лікаря, то це питання переадресовується Національній службі здоров’я України – в них є список усіх сімейних лікарів, вони ведуть статистику і динаміку по кожному сімейному лікарю, тож ми можемо пропрацювати кожен випадок і прийняти відповідні рішення», — сказав Ляшко.

При цьому він не уточнив, як саме цю «переадресацію» здійснювати.

«Сьогодні потрібно розв'язувати ці питання з лікарем, з його безпосереднім керівником для того, щоб вчасно ліквідувати будь-які непорозуміння, оскільки система МОЗ сьогодні працює в напружених умовах і ми повинні з розумінням ставитися до можливих проблем, які виникають в діяльності того чи іншого елемента системи МОЗ. Водночас, ви не повинні допускати помилок і прогріхів, які можуть призводити до негативних наслідків і погіршення стану здоров’я пацієнта, в тому числі, зокрема, до летальних наслідків», – додав він.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=TEpJ2WCL3-A

Другие новости