ПоддержатьУкраїнська

Працівники та переселенці: активіст розповів, хто насправді прийшов до Святогірської лаври на Великдень (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Працівники та переселенці: активіст розповів, хто насправді прийшов до Святогірської лаври на Великдень (відео)

Інформація ЗМІ про нібито велике скупчення людей у Святогірській лаврі на Великдень, — викривлена. У туристичному центрі Донеччини насправді не було приїжджих, а на богослужінні були жителі лаври та невелика кількість мешканців міста. Про це розповів місцевий активіст ГО «Стоп корупції» Володимир Рибалкін.

 Активіст ''Стоп корупції'' розповів про Великдень у Святогірську Фото: СтопКор

Місто Святогірськ на Донеччині можна вважати туристичним центром області. Більшість місцевих виживають саме завдяки туризму, особливо, на свята. Однак цей рік став винятком і люди лишились у своїх домівках. Водночас на Великдень здійнявся інформаційний шум через натовп людей у Святогірській лаврі. ЗМІ назвали місто потенційним претендентом на спалах коронавірусної інфекції найближчим часом.

До цього у Святогірську не було виявлено жодного випадку зараження чи навіть підозри на COVID-19, а паніка, яку здійняли, та «прогнози» можуть виявитися не лише провокативними, але й хибними.

Зокрема, як розповів місцевий активіст ГО «Стоп корупції» Володимир Рибалкін, на нічне богослужіння прийшли жителі лаври та кілька місцевих.

«На території Свято-Успенської Святогірської лаври проживають 320 внутрішньо переміщених осіб, а також 180 ченців. Я особисто о 5-й ранку був біля лаври. Усі парковки біля лаври у Святогірську були порожніми, хоча щороку у цей час тут яблуку ніде впасти. Уся країна бачила картинку зсередини. Тож звідки приїхали люди? Та нізвідки! Вони були та перебувають у лаврі», – наголосив активіст.

 Парковка Свято-Успенської Святогірської лаври Фото: СтопКор

Він також розповів про заходи безпеки, які були прийняті в місті комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«За два тижні до Великодня комісія звернулася до очільника міської цивільної адміністрації Павла Кириленка, очільника поліції Донеччини Миколи Семінішина та одного з керівників ООС з проханням провести заходи та не допустити приїзду туристів, які можуть поширити коронавірус та завезти його до Святогірська, де поки не було жодного випадку інфікування. У Святогірську у святковий день перебували 60 представників поліції. Якщо приїхали люди, як це висвітлювали ЗМІ, то чому ж тоді правоохоронці не протидіяли? Учора я сам бачив, як біля самої лаври стояло дуже багато поліції.

Відвідувачами були місцеві жителі, які щодня ходять до лаври. На вході всі дезінфікували руки санітайзером. За цим стежила поліція. Людині, яка була без маски, пропонували брати, їх було вдосталь.

Інформація, подана ЗМІ, – м‘яко кажучи, викривлена, бо люди не приїжджали до лаври у місті Святогірськ. Так, була невелика кількість місцевих жителів, а ті люди, яких показали, – це внутрішньо переміщені особи, які проживають у лаврі вже понад шість років», — розповів Рибалкін.

https://www.facebook.com/svyatogirsk.stopcor/videos/229314841716241/

Зазначимо, більшість ЗМІ писали про порушення карантину у Святогірській лаврі. Крім того, деякі почали прогнозувати спалах коронавірусу в місті.

Другие новости