ПоддержатьУкраїнська

Після розслідування про акцизну псевдореформу "СтопКор" хоче почути позицію Державної фіскальної служби України

StopCor
StopCor

StopCor

Після розслідування про акцизну псевдореформу 'СтопКор' хоче почути позицію Державної фіскальної служби України

Команда "Стоп корупції" звернулась до виконувача обов'язків Голови Державної фіскальної служби України Мирослава Продана через імітацію реформи з впровадження системи електронних акцизних марок на підакцизні товари. Саме у ДФС виступити ініціаторами розробки законопроекту про електронну акцизну марку.

За даними розслідування "СтопКору", новація, яка успішно працює та допомагає побороти контрабанду у Європі, в Україні виявилась фікцією, яка до того ж потребує колосальних сум фінансування з державного бюджету. Усі факти представники "Стоп корупції" виклали у запиті на надання публічної інформації.

"6 листопада 2017 року, на "5 каналі", вийшов в ефір випуск програми "STOP корупції" під назвою "Акцизна псевдореформа".

Даний випуск програми є результатом журналістського розслідування на тему запровадження в Україні електронної акцизної марки для підакцизних товарів. Під час підготовки програми ми зверталися до Вас за коментарями, але, на жаль, не отримали відповіді.

"Програма викликала резонанс у суспільстві. Ми плануємо найближчим часом підгодовувати додаткові репортажі з порушеного питання. Тому вважаємо за необхідне дати можливість висловити позицію очолюваного Вами центрального органу виконавчої влади, який виступив ініціатором розробки законопроекту про електронну акцизну марку.

Випуск програми можна знайти на сайті Youtube за пошуком "Акцизна псевдореформа", – зазначають у запиті стопкорівці.

У документі представники проекту тезами виклали ключові питання, порушені в програмі.

"Радою з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності при ДФС України було підтримано звернення до Міністерства фінансів України та Кабінету міністрів України з пропозиціями передбачити у проекті Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" фінансування за такими напрямами:

-​впровадження електронної акцизної марки (за попередніми розрахунками – 1,1 млрд грн);

-​випуску та видачі платникам акцизного податку електронних акцизних марок (за попередніми розрахунками – 3 млрд грн).

Отже, пропонується виділити 4,1 млрд грн державних коштів на електронні акцизні марки у 2018 році. Разом з тим, сукупний дохід ДП Поліграфкомбінат Україна від продажу діючих паперових акцизних марок складає близько 500 млн грн. Опитані експерти досить критично висловилися з приводу багатократного збільшення вартості марок, шляхом нібито впровадження "електронної системи", – зазначили активісти "Стоп корупції".

Команда "Стоп корупції" очікує на зустріч з представником ДФС для того, щоб з'ясувати фінансово-економічне обґрунтування впровадження електронної акцизної марки у розмірі 1,1 млрд грн та випуск і видачу платникам акцизного податку електронних акцизних марок у розмірі 3 млрд грн, почути оцінку обсягів  нелегальної торгівлі тютюновими виробами в Україні та суму недоотриманих податків, те ж саме стосується алкогольних напоїв.

Окрім того, стопкорівців цікавить стан попередніх переговорів з компаніями-постачальниками автоматизованих систем контролю за обігом підакцизних товарів та можливість інтеграції майбутньої системи контролю з цифровими моніторинговими системами Європейського союзу.

Після розслідування про акцизну псевдореформу ''СтопКор'' хоче почути позицію Державної фіскальної служби України

Другие новости